Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Handelsmissie naar Oekraïne voor Nederlandse zorgsector

Levert u producten of diensten voor de gezondheidszorg? En heeft u interesse in de Oekraïense markt? Ga dan mee met de Nederlandse handelsmissie naar Oekraïne van 10 tot en met 13 februari in 2020.

Deze handelsmissie naar Oekraïne biedt uitstekende mogelijkheden om nieuwe zakenpartners te ontmoeten. En u komt meer te weten over de Oekraïense sector Life Sciences & Health.

Waarom Oekraïne?

Oekraïne is een van de grootste landen van Europa. Dit Oost-Europese land telt ongeveer 42,5 miljoen mensen en heeft een oppervlakte van 603.628 km2. De afgelopen jaren keurde het parlement een aantal hervormingen goed voor de gezondheidszorg. Sindsdien voert Oekraïne met grote snelheid veranderingen door. Zo introduceerde het land financieringsprikkels in de eerstelijnsgezondheidszorg, een nationale gezondheidsdienst (NHS), eHealth en het zelfstandig maken van ziekenhuizen.

Kansen

De Oekraïense overheid wil graag samenwerken met Nederland omdat wij koploper zijn in de gezondheidszorg. Oekraïne krijgt financiële steun om het gezondheidsstelsel te verbeteren. Dit geld komt van onder andere de Wereldbank, WHO, USAID en de Europese Unie. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en ngo's die actief zijn in de gezondheidszorg.

Doelgroep

De handelsmissie Oekraïne is vooral interessant voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de sector Life Sciences & Health.

Liefst werkt u op het gebied van:

Medical devices en appliances

Producten, apparaten, wegwerpproducten en apparatuur in de gezondheidszorg.

Health development / knowledge / education

Kennis, producten en diensten op het gebied van onderwijs, beleid, financiering, training en adviesdiensten om het gezondheidszorgsysteem op te zetten, te verbeteren en te optimaliseren.

eHealth

Producten en diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie die helpen bij het efficiënter, effectiever of digitaal maken van de gezondheidszorg.

Mobility & vitality

Producten en diensten op het gebied van preventie, revalidatie, ouderenzorg en thuiszorg.

Hospital build, design and equipment

Producten en diensten voor het ontwerpen, bouwen, inrichten, uitrusten en onderhoud van ziekenhuizen en klinieken.

Programma

 • Workshop en introductie over de Oekraïense zorgsector en markt;
 • Bezoeken aan belangrijke partijen in Kiev, zoals het ministerie van volksgezondheid, gezondheidsorganisaties en ziekenhuizen;
 • Netwerkbijeenkomst voor het leggen van nieuwe zakelijke contacten. U kunt ook uw lokale contacten uitnodigen.
 • Kennis uitwisselen of samenwerken met andere deelnemers van de Nederlandse handelsmissie
 • Matchmaking-programma (op aanvraag);
 • Ondersteuning van de Nederlandse ambassade in Oekraïne en de Task Force Health Care (TFHC).

Let op: deze programma-onderdelen kunnen nog veranderen. Na registratie ontvangt u meer informatie over de missie en de voorbereidingen.

Aanmelden

De aanmelding is gesloten.

De aanmeldingen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. We vinden het belangrijk dat deelnemers passen bij de opzet en focus van de missie. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Na aanmelding vindt per bedrijf een intakegesprek plaats met de Task Force Health Care.

Kosten en deelname

Deelname kost € 500 per organisatie exclusief btw (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Elke deelnemer meldt zich apart aan. Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 exclusief btw per extra deelnemer.Het dienstenpakket dat u hiervoor krijgt, bestaat uit:

 • deelname aan de (gezamenlijke) programmaonderdelen, met bezoek aan private en publieke (universitaire) ziekenhuizen, overheidsorganisaties en andere relevante organisaties in de gezondheidszorg;
 • individuele matchmaking;
 • netwerkevenementen;
 • collectief lokaal vervoer;
 • lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf.

Reis- en verblijfkosten, en eventuele extra kosten voor individuele matchmaking (zoals individueel transport), betaalt u zelf. Een reisbureau stelt een reisarrangement samen. U kunt hiervan gebruikmaken. Of u boekt uw eigen reis en accommodatie. Meld u aan vóór 10 januari 2020. Meldt u zich later aan? Dan kan RVO.nl niet garanderen dat u meedoet aan individuele matchmaking en het reisarrangement.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het Oekraïense gezondheidszorgsysteem? Download het rapport Health Care in Ukraine (pdf)Externe link van Orange Health Consultants.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Marieke van der Wilk, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: marieke.vanderwilk@rvo.nlExterne linkT: 06 152 142 86ofGuido Danen, Task Force Health CareE: guido.danen@tfhc.nlExterne linkT: 070 219 90 01

Organisatie

Deze missie wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Kiev, en Task Force Health Care (TFHC).

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Kiev

Datum

Ma 10 feb 2020 - 13 feb 2020

Tijd

8:00 uur

Kosten

 • Deelname kost € 500 per organisatie (maximaal 2 deelnemers)
 • Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 per extra deelnemer
 • Elke deelnemer moet zich apart aanmelden
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening