Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Handelsmissie Resilient Cities Zuid-Afrika

Biedt uw bedrijf oplossingen op het gebied van water- en/of voedselzekerheid, transport en/of logistiek, of hernieuwbare energie? Draag dan bij aan de transformatie van Zuid-Afrikaanse steden tot 'Resilient Cities', die beter bestand zijn tegen de uitdagingen van de 21e eeuw. Denk meer aan het gebruik van duurzame energie, betere logistiek of oplossingen tegen droogte. Ga van 18 tot en met 21 november met de handelsmissie naar de 2 belangrijkste metropolen in Zuid-Afrika: Johannesburg en Kaapstad.

Hanneke Schuiling, directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, leidt deze missie.

Economische situatie van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt strategisch op de zuidpunt van het Afrikaanse continent. Er wordt veel geïnvesteerd vanwege de kansen op de interne markt. Daarnaast is het land een toegangspoort tot de rest van het continent met een markt van ongeveer 1 miljard mensen. De financiële en juridische sectoren zijn goed ontwikkeld en de politieke en macro-economische vooruitzichten zijn stabiel.

Het land heeft een grote voorraad aan natuurlijke hulpbronnen, een uitstekende infrastructuur, een gevestigde industriële sector en een grote ICT- en dienstensector. Zuid-Afrika is een technologisch geavanceerd land. Het land heeft verder een gunstig demografisch profiel. De snel groeiende middenklasse heeft een steeds grotere koopkracht.

Lees meer over zakendoen in Zuid-Afrika op onze landenpaginaExterne link. Hier vindt u meer informatie over zakelijke kansen in dit land of krijgt u tips voor de do’s and don’ts bij het zakendoen. Ook leest u meer over de beschikbare handelsinstrumenten, zoals financieringsmogelijkheden.

Voor wie?

De missie staat open voor Nederlandse bedrijven met innovatieve oplossingen voor de volgende sectoren:

U leest meer over de specifieke focussectoren voor deze handelsmissie via bovenstaande tabbladen, inclusief een omschrijving van de markt en lokale mogelijkheden per sector.

Bedrijvenprogramma

Bekijk het voorlopige programmaExterne link.

Op de eerste 2 dagen van de missie bieden wij u een zeer gericht en individueel op maat gemaakt matchmakingsprogramma in de economische hubs van Johannesburg en Kaapstad. Hierna bezoekt u #cocreateMYCITYExterne link Cape Town 2019. Dit door de ambassade georganiseerde evenement in Kaapstad heeft als thema 'Resilient Cities'.

Het evenement is erop gericht om voor uw bedrijf concreet te maken waar de mogelijkheden liggen op het terrein van resilient cities in dit land. U heeft dan de kans om te spreken met belangrijke vertegenwoordigers uit de publieke en private sector uit Johannesburg, Kaapstad en Durban. Zij kunnen u helpen met uw bedrijf in Zuid-Afrika.

Het evenement biedt onder andere sectorspecifieke workshops en rondetafelgesprekken met lokale sleutelspelers. Maar ook een gesprek met de burgemeester en de belangrijkste beleidsmakers van Kaapstad. We sluiten de dag af met een grote netwerkreceptie. Het #cocreateMYCITY-evenement is dan ook een uniek onderdeel van de handelsmissie.

Zakelijke kansen

Deze handelsmissie geeft u de kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. De aanwezigheid van Hanneke Schuiling, directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, kan u hierbij helpen. Op basis van uw bedrijfsprofiel zorgen wij voor individuele matchmaking in de metropolen Johannesburg en Kaapstad. Ook nodigen wij voor u relevante partijen uit bij de verschillende onderdelen van het #CoCreatemyCity-evenement.

U kunt de missie ook benutten om extra aandacht te geven aan het ondertekenen van contracten in aanwezigheid van Zuid-Afrikaanse en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders.

Bekijk de sectorinformatie voor zakelijke kansen in de voedsel- en waterzekerheidExterne link, hernieuwbare energieExterne link en transport & logistiekExterne link.

Kosten

Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 475 per extra deelnemer. Elke deelnemer meldt zich apart aan.

Reis- en verblijfkosten en kosten voor eigen afspraken zijn voor eigen rekening. Kosten voor transport in het aangeboden matchmakingprogramma zijn inbegrepen. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden

De inschrijving is gesloten. U kunt zich niet meer aanmelden.

RVO.nl vindt het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Wij moedigen in het bijzonder vrouwelijke ondernemers aan om zich aan te melden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Hanneke Bogaertshanneke.bogaerts@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Meerdaags event

Kosten

  • Inschrijving is gesloten, aanmelden is niet meer mogelijk
  • Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 2 personen)
  • Iedere deelnemer meldt zich apart aan
  • Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening