Handelsmissie voor start-ups naar Collision Toronto

Is jouw start-up klaar voor het buitenland? Ga van 20 tot en met 24 juni mee met de start-upmissie naar Collision 2022 in Toronto. Collision is de snelstgroeiende techconferentie in Noord-Amerika.

Dit is dé plek om gericht te netwerken en zaken te doen met bedrijven en investeerders. De focus van de Nederlandse missie naar Collision ligt op tech-start-ups die snel groeien en de stap naar de Noord-Amerikaanse markt willen zetten of dat al hebben gedaan.

Collision 2022

Meer dan 33.000 bezoekers in 4 dagen, 1.250 start-ups, 850 investeerders en 1.200 journalisten uit de hele wereld ontmoeten elkaar tijdens Collision 2022 in Toronto. Collision geeft start-ups de kans zich te presenteren aan een groot en divers publiek.

Techscene Toronto

Toronto heeft de grootste techscene van Canada en is 3e op de lijst van geheel Noord-Amerika. Het snelgroeiende en uitmuntende ecosysteem is gebaseerd op emerging tech en talent. Zo heeft Toronto de hoogste concentratie start-ups op het gebied van AI (Artificial Intelligence) ter wereld. Dit succes vertaalt zich door in sectoren als life sciences & health, finance, cybersecurity en automotive. Van Uber tot Facebook en Microsoft: Big Tech heeft voor Toronto gekozen.

De laatste 2 jaar zijn venture capital (durfkapitaal) investeringen in tech-start-ups verdubbeld. Toronto is een geweldige springplank om de Noord-Amerikaanse markt te betreden. Ga mee met de missie en ontdek zelf wat de regio je te bieden heeft voor expansie naar Noord-Amerika.

Waarom deelnemen?

Het doel van de missie is om veelbelovende Nederlandse start-ups te ondersteunen bij hun internationale groei. Samen willen we het Nederlandse start-up ecosysteem op de kaart zetten. Deelnemen aan Collision biedt jou een mooie kans om:

 • je product of dienst te presenteren aan een groot internationaal publiek;
 • je product of dienst te valideren/testen;
 • nieuwe klanten aan te trekken;
 • je netwerk internationaal uit te breiden;
 • strategische partnerschappen aan te gaan met andere bedrijven;
 • potentiële investeerders te ontmoeten;
 • talent aan te trekken;
 • media-aandacht te genereren;
 • kennis op te doen over de Canadese en Noord-Amerikaanse markt en de concurrentie.

Voor wie?

Je kunt deelnemen als jouw start-up voldoet aan de volgende eisen:

 • Je product of dienst is hoogtechnologisch, innovatief en potentieel disruptief.
 • Er is een bewezen marktacceptatie voor dit product of deze dienst op de Nederlandse markt.
 • Je bent gestart met of klaar voor internationale opschaling.
 • Je start-up staat ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.

Pas je niet precies in bovenstaand profiel, maar heb je wel een overtuigende motivatie? Licht dan bij je aanmelding toe waarom jij niet mag ontbreken in de Nederlandse delegatie naar Collision.

Programma

Nederland heeft een eigen NL Lounge op Collision. Dit geeft je een centrale basis om te netwerken. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert samen met partners een side-event waar je mogelijke klanten, partners, investeerders en andere start-ups kunt ontmoeten.Op dit moment zijn wij bezig met de organisatie van deze missie. Het programma kan dus nog veranderen. Op hoofdlijnen ziet de missie er als volgt uit:

DatumOnderdeel
mei 2022Deelnemersbijeenkomst in NederlandVóór de missie organiseren we een deelnemersbijeenkomst. Tijdens dit event krijg je alle informatie voor Collision. We stellen je voor aan de andere deelnemers van de missie. Na afloop is er een kennismakingsborrel.
20 juniWelkomstreceptie in TorontoWelkomstreceptie in Toronto. Hier ontmoeten we elkaar voor het eerst in Canada. Dit is de formele start van de missie.
20 t/m 23 juniCollision 2022 in TorontoTijdens deze 4 dagen bezoek je Collision en zijn er side-events in heel Toronto. De NL Lounge op Collision is jouw uitvalbasis om te netwerken, af te spreken en eventueel je product of dienst te presenteren.
24 juniBedrijfsbezoek en debriefingOp de laatste dag van de missie organiseren we in de ochtend een bedrijfsbezoek. Tijdens een informele lunch wordt de missie geëvalueerd. Je bent op tijd voor de vlucht terug naar Nederland van 17:00 uur.

Deelnemen

Meld je aan voor deze missie. Dit is mogelijk tot en met maandag 18 april 2022. Iedere deelnemer meldt zich apart aan. De voertaal van de missie is Engels.

Er kunnen maximaal 20 start-ups mee met deze missie. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt het belangrijk dat de bedrijven die meegaan binnen de opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Daarnaast stimuleren we vrouwelijk ondernemerschap. We selecteren voor deelname niet op gender, maar we dagen je uit om binnen je eigen organisatie te kijken naar vrouwelijke deelnemers voor de missie.

Kosten

Deelname aan deze missie kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Hiervoor krijg je:

 • een toegangspas voor ongelimiteerde toegang tot Collision voor 2 deelnemers;
 • deelname aan de voorbereidingsbijeenkomst;
 • de mogelijkheid gebruik te maken van de NL Lounge als meetingpoint op Collision;
 • deelname aan alle side-events en netwerkactiviteiten van de missie;
 • gelegenheid om bijvoorbeeld contracten of MoU's (Memoranda of Understanding) te ondertekenen in het bijzijn van de delegatieleiding;
 • lokale ondersteuning in Toronto door het Nederlandse consulaat-generaal en RVO.

Reis en verblijf

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Maaltijden en borrels zijn ook voor eigen rekening, tenzij anders vermeld in het programma.

Na selectie ontvang je informatie over het hotel waar de delegatieleiding verblijft. Het is niet verplicht overnachtingen te boeken in hetzelfde hotel. Deelnemers van eerdere missies gaven echter aan het nuttig en leuk te vinden om met elkaar in één hotel te verblijven.

COVID-19-clausule

De organisatie neemt 8 weken van tevoren een besluit over het doorgaan van deze handelsmissie. Dat doen we op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de inreisregels voor Canada die dan gelden en de situatie ter plaatse. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd.

Bij uitstel of annulering worden geen deelnemerskosten in rekening gebracht. Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie in geval van onvoorziene omstandigheden alsnog te annuleren. Uiteraard worden ook dan geen deelnemerskosten in rekening gebracht.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun reis en verblijf en moeten dus zelf hun reis en verblijf annuleren als de missie niet doorgaat. Eventuele kosten die daarmee samenhangen zijn voor eigen rekening.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie.

Organisatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse consulaat-generaal in Toronto.

Meer weten?

Heb je vragen? Neem dan contact op met:

Maurits Berger, projectleider Collision 2022T: 06 2564 1019E: maurits.berger1@rvo.nl

Rik Roeske, projectleider Collision 2022T: 06 2551 6714E: rik.roeske@rvo.nl

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Enercare Centre
Exhibition Place, 100 Princes' Blvd
ON M6K 3C3 Toronto

Datum

Ma 20 jun 2022 - 24 jun 2022

 • Uiterste aanmelddatum is 18 april
 • Deelname kost € 500 excl. btw per bedrijf
 • Maximaal 2 deelnemers per bedrijf
 • Voertaal is Engels
Direct aanmelden