Handelsmissie voor start-ups naar VivaTech Parijs

Is jouw start-up klaar voor het buitenland? Ga van 14 tot en met 18 juni mee met de start-upmissie naar VivaTech 2022 in Parijs. VivaTech is een van Europa's grootste start-up- en tech-events.

Dit is dé plek om gericht te netwerken en zaken te doen met bedrijven en investeerders. De focus van VivaTech ligt op early stage tech-start-ups met een schaalbaar businessmodel, die snel willen groeien.

VivaTech 2022

Meer dan 120.000 bezoekers in 4 dagen, 13.000 start-ups en 3.000 investeerders uit de hele wereld ontmoeten elkaar in de venue van Porte de Versailles in Parijs. VivaTech trok de afgelopen jaren prominente bezoekers als Tim Cook, Peggy Johnson, Eric Yuan en de Franse president Emmanuel Macron.

Waarom deelnemen?

Het doel van de missie is om veelbelovende Nederlandse start-ups te ondersteunen bij hun internationale groei. Samen willen we het Nederlandse start-up ecosysteem op de kaart zetten. Deelnemen aan VivaTech biedt jou een mooie kans om:

 • je product of dienst te presenteren aan een groot internationaal publiek;
 • je product of dienst te valideren/testen;
 • nieuwe klanten aan te trekken;
 • je netwerk internationaal uit te breiden;
 • strategische partnerschappen aan te gaan met andere bedrijven;
 • potentiële investeerders te ontmoeten;
 • talent aan te trekken;
 • media-aandacht te genereren;
 • kennis op te doen over de Franse markt en concurrenten.

Voor wie?

Je kunt deelnemen als jouw start-up voldoet aan de volgende eisen:

 • Je product of dienst is hoogtechnologisch, innovatief en potentieel disruptief.
 • Er is een bewezen marktacceptatie voor je product of dienst op de Nederlandse markt.
 • Je bent gestart met – of klaar voor – internationale opschaling.
 • Je start-up staat ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.

Pas je niet precies in bovenstaand profiel, maar heb je wel een overtuigende motivatie? Laat dan bij aanmelding aan ons weten waarom jij niet mag ontbreken in de Nederlandse delegatie naar VivaTech.

Programma

Nederland heeft een eigen NL Lounge op VivaTech. Dit geeft je een centrale basis om te netwerken. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert samen met partners een side-event waar je mogelijke klanten, partners, investeerders en andere start-ups kunt ontmoeten.Op dit moment zijn wij bezig met de organisatie van deze missie. Het programma kan dus nog veranderen. Op hoofdlijnen ziet de missie er als volgt uit:

DatumOnderdeel
Voorjaar 2022Deelnemersbijeenkomst in NederlandVóór de missie organiseren we een deelnemersbijeenkomst. Tijdens dit event krijg je alle informatie voor VivaTech. We stellen je voor aan de andere deelnemers van de missie. Na afloop is er een kennismakingsborrel.
14 juniWelkomstreceptie in ParijsWelkomstdiner in Parijs. Hier ontmoeten we elkaar voor het eerst in Frankrijk. Dit is de formele start van de missie.
15-18 juniVivaTech 2022 in ParijsTijdens deze 4 dagen bezoek je VivaTech in Porte de Versailles. Er zijn side-events in heel Parijs. De NL Lounge op VivaTech is jouw uitvalsbasis om te netwerken, af te spreken en eventueel je product of dienst te presenteren.
18 juniAfsluiting's Avonds sluiten we de missie af.

Deelnemen

Meld je aan voor deze missie. Dit is mogelijk tot en met maandag 18 april 2022. Iedere deelnemer meldt zich apart aan. De voertaal van de missie is Engels.

Er kunnen maximaal 20 start-ups mee met deze missie. RVO vindt het belangrijk dat de bedrijven die meegaan binnen de opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Daarnaast stimuleren we vrouwelijk ondernemerschap. We selecteren voor deelname niet op gender, maar we dagen je uit om binnen je eigen organisatie te kijken naar vrouwelijke deelnemers voor de missie.

Kosten

Deelname aan deze missie kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Hiervoor krijg je:

 • een toegangspas voor ongelimiteerde toegang tot VivaTech voor 2 deelnemers;
 • deelname aan de voorbereidingsbijeenkomst;
 • mogelijkheid gebruik te maken van de NL Lounge als meetingpoint op VivaTech;
 • deelname aan alle side-events en netwerkactiviteiten van de missie;
 • gelegenheid om bijvoorbeeld contracten of MoU's (Memoranda of Understanding) te ondertekenen in het bijzijn van de delegatieleiding;
 • openbaarvervoerticket in Parijs;
 • lokale ondersteuning in Parijs door de Nederlandse ambassade en RVO.

Reis en verblijf

Reis– en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Maaltijden en borrels zijn ook voor eigen rekening, tenzij anders vermeld in het programma.

Na selectie ontvangen deelnemers informatie over het hotel waar de delegatieleiding verblijft. Het is niet verplicht overnachtingen te boeken in hetzelfde hotel. Deelnemers van eerdere missies gaven echter aan het nuttig en leuk te vinden om met elkaar in één hotel te verblijven.

COVID-19-clausule

Wij nemen 8 weken van tevoren een besluit over het doorgaan van deze handelsmissie. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken speelt daarbij een belangrijke rol. Ook kijken we naar de situatie ter plaatse. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd.

Bij uitstel of annulering worden geen deelnemerskosten in rekening gebracht. Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie in geval van onvoorziene omstandigheden alsnog te annuleren. Uiteraard worden ook dan geen deelnemerskosten in rekening gebracht.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun reis en verblijf en moeten dus zelf hun reis en verblijf annuleren als de missie niet doorgaat. Eventuele kosten die daarmee samenhangen zijn voor eigen rekening.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Parijs.

Meer weten?

Heb je vragen? Neem dan contact op met:

Marie-Jeannine Citroen, projectleider VivaTech 2022T: 06 2941 3906E: marie.citroen@rvo.nl

Rik Roeske, projectleider VivaTech 2022T: 06 2551 6714E: rik.roeske@rvo.nl

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Paris Expo Porte de Versailles, Hal 1
1 Place de la Porte de Versailles
F-75015 Parijs

Datum

Wo 15 jun 2022 - 18 jun 2022

 • Uiterste aanmelddatum is 18 april
 • Deelname kost € 500 excl. btw per bedrijf
 • Maximaal 2 deelnemers per bedrijf
 • Voertaal is Engels
Direct aanmelden