MenuZoekenZoekenHomeEvenementen

Handelsmissie voor start-ups naar VivaTech Parijs

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 4 min lezen

VivaTech 2023: toekomst van sport

Op VivaTech krijgen start-ups de kans om hun innovatieve technieken te laten zien aan mogelijke investeerders, partners en klanten. Meer dan 91.000 bezoekers, 1.800 start-ups en 1.700 durfkapitalisten uit de hele wereld ontmoeten elkaar in Porte de Versailles in Parijs.

VivaTech krijgt dit jaar een sportief tintje, in samenwerking met Global Sports Week. 100 dagen voor de Rugby World Cup en 1 jaar voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs, opent de Future of Sport-hal de deuren op VivaTech 2023. Deze onestopshop biedt inspiratie, zakelijke kansen, netwerken en samenwerking voor bedrijven in de sportsector.

Waarom meedoen?

Met deze missie willen wij Nederlandse techstart-ups helpen die internationaal willen ondernemen of dat al doen. Samen zetten we het Nederlandse start-up-ecosysteem op de kaart!

Top 5 redenen om naar VivaTech te gaan:

 1. Presenteer uw product of dienst aan een groot, internationaal publiek.
 2. Test uw product of dienst.
 3. Breidt uw netwerk internationaal uit.
 4. Ontmoet mogelijke investeerders.
 5. Krijg media-aandacht voor uw bedrijf en product of dienst.

Bonusreden: We vergeten het vaak te noemen, maar eerdere deelnemers waarderen het netwerken met de andere ondernemers enorm. Niet alleen om ervaringen te delen, maar ook om partnerschappen te sluiten.

Voor wie?

We nodigen start-ups en scale-ups uit die actief zijn op het gebied van:

 • kunstmatige intelligentie;
 • deep tech;
 • energie- en klimaattechnologie;
 • educational technology (Edtech);
 • gaming;
 • foodtech.

U kunt meedoen als uw start-up voldoet aan de volgende eisen:

 • Uw product of dienst is hightech, innovatief en mogelijk 'disruptief'; het ontwricht bestaande systemen.
 • U bent gestart met of klaar voor internationale opschaling.
 • Uw start-up staat ingeschreven bij de Nederlandse KVK.

Past u niet precies in het bovenstaande profiel, maar heeft u wel een overtuigende reden om mee te gaan naar VivaTech 2023? Leg dan uit bij uw aanmelding waarom u niet mag ontbreken in de Nederlandse delegatie naar VivaTech.

Programma

Nederland staat op VivaTech met een eigen NL Lounge. Deze fysieke plek is uw uitvalbasis om te netwerken, af te spreken en uw product of dienst te presenteren. RVO organiseert samen met haar partners een extra evenement waar u mogelijke klanten, partners, investeerders en andere start-ups ontmoet.

Wij geven op dit moment de missie nog vorm. Het programma kan daarom nog veranderen. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 25 mei

 • VivaTech BootcampVerplicht voorbereidingsevenement voor de missie. De bootcamp is in Rotterdam tijdens het Upstream Festival. U krijgt gratis toegang tot het festival. Tijdens dit evenement krijgt u alle informatie en helpen we u met voorbereiden.

Dinsdag 13 juni

 • Welkomstreceptie in ParijsTijdens deze formele start van de missie ontmoeten we elkaar voor het eerst in Frankrijk.

Woensdag 14 juni

 • Bezoek aan VivaTech 2023Naast VivaTech in Porte de Versailles zijn er extra evenementen door heel Parijs. De NL Lounge op VivaTech is uw uitvalbasis om te netwerken, af te spreken en eventueel uw product of dienst te presenteren.

Donderdag 15 juni

 • Bezoek aan VivaTech 2023Zie 14 juni.
 • NL Networking eventNetwerkevent op een mooie locatie in Parijs (nog te bepalen).

Vrijdag 16 juni

 • Bezoek aan VivaTech 2023Zie 14 juni.

Zaterdag 17 juni

 • Bezoek aan VivaTech 2023Zie 14 juni.
 • DebriefingOp de laatste dag, 'avec croissant et café', evalueren wij de missie. Uw frisse feedback is daarbij erg belangrijk.

Uw aanwezigheid is belangrijk

Wij geloven dat handelsmissies een belangrijke rol spelen in de succesvolle groei en ontwikkeling van start-ups. Het is daarom belangrijk dat u zich goed voorbereidt op de missie en met alles meedoet. Wij vragen u daarom om naar de VivaTech Bootcamp te komen en mee te doen aan het hele programma van VivaTech 2023. Als u niet kunt komen, denk er dan over na om een collega te sturen of uw deelname te annuleren.

Aanmelden en kosten

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze missie.

De voertaal van de missie is Engels.

Er kunnen maximaal 25 start-ups mee met deze missie. RVO vindt het belangrijk dat de bedrijven die meegaan binnen de opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch meedoen aan de missie.

Daarnaast stimuleren we vrouwelijk ondernemerschap. We selecteren voor deelname niet op gender. Wel dagen wij u uit om binnen uw eigen organisatie te kijken naar vrouwelijke deelnemers voor de missie.

Kosten

Meedoen aan deze missie kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Hiervoor krijgt u:

 • een toegangspas voor VivaTech en het online platform voor 2 deelnemers;
 • toegang tot de verplichte voorbereidingsbijeenkomst op 25 mei in Rotterdam;
 • de mogelijkheid de NL Lounge te gebruiken als ontmoetingspunt op VivaTech;
 • toegang tot alle extra evenementen en netwerkactiviteiten van de missie;
 • netwerkactiviteiten met mogelijke investeerders;
 • de mogelijkheid om contracten of Memorandums van overeenstemming (MoU's) te ondertekenen, waar het hoofd van de delegatie bij is;
 • lokale hulp van de Startup Liaison Officer op de Nederlandse ambassade in Parijs en van RVO.

Reis en verblijf

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Maaltijden en borrels zijn ook voor eigen rekening, tenzij anders vermeld in het programma.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers afgesproken.

U houden aan deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om mee te doen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Organisatie

RVO organiseert deze missie met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Parijs.

Andere handelsmissies

Naast VivaTech, organiseren wij in juni ook handelsmissies naar de London Tech Week en Collision Toronto. Weet u niet welke missie het beste bij u past? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Heeft u vragen over VivaTech? Neem dan contact op met:

Marie-Jeannine Citroen, projectleider VivaTech 2023 E: marie.citroen@rvo.nl

Heeft u vragen over de andere start-upmissies? Neem dan contact op met:

Rik Roeske, projectleider Collision 2023 E: rik.roeske@rvo.nl

Maarten Schweers, projectleider London Tech Week 2023 E: maarten.schweers@rvo.nl

Naar boven