Handelsmissie Zuid-Afrika: digitale transformatie

Bent u actief op het gebied van digitalisering in cybersecurity en/of digital health en wilt u inspelen op de kansen in Zuid-Afrika? Ga mee op onze fysieke handelsmissie van 4 tot en met 8 april 2022. Ontdek de kansen voor uw bedrijf in dé digitale transformatie-hub van Afrika.

Deze fysieke missie volgt op de virtuele missie van 2021. Binnenkort verschijnt het marktrapport 'AI, Blockchain & Big Data for Resilient Cities'.

Waarom meedoen?

Zuid-Afrika is een snelgroeiende digi-hub in Afrika waar kansen liggen voor Nederlandse bedrijven. Ga mee met deze handelsmissie en:

 • krijg inzicht in de kansen voor Nederlandse ondernemers in de digitale transformatie die Zuid-Afrika doormaakt.
 • breidt uw netwerk uit met relevante partijen waarmee u kunt zakendoen en samenwerken.
 • ontdek uw kansen om bij te dragen aan – en te profiteren van – een van de snelstgroeiende sectoren in Zuid-Afrika.

Investeren in digitalisering

Investeren in digitalisering in Afrika wordt steeds interessanter.

 • Investeerders verwachten dat jong Afrikaans talent innovatievere en snellere oplossingen kan bieden voor de meest urgente uitdagingen in de regio, dan veel bestaande bedrijven.
 • In 2025 zal het continent Afrika de thuisbasis zijn van 1,5 miljard mensen, van wie de meesten zijn opgegroeid in het internettijdperk.
 • Zuid-Afrika is een van de toonaangevende digitaliseringshubs op het continent. Veel huishoudens hebben een internetaansluiting. Hiermee staat Zuid-Afrika in de top-3 van Sub-Sahara.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Buitenlandse investeringen kunnen de digitale transformatie versnellen. Dit biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven, die steeds vaker over de grens kijken om hun afzetmarkt te vergroten.

Veel Zuid-Afrikaanse bedrijven, vooral mkb'ers, staan aan het begin van hun digitale transformatieproces. Daardoor zal de vraag naar oplossingen de komende jaren toenemen. Zuid-Afrika is op zoek naar specifieke kennis en kunde. Het Nederlandse digitale ecosysteem kan deze kennis en kunde leveren.

Belangrijkste kansen in Zuid-Afrika:

 • cybersecurity, waaronder gegevensintegriteit en versleuteling;
 • healthtech, waaronder e-health en medtech;
 • ontwikkelingen op het gebied van smart cities voor publieke en private infrastructuur (overheden, financiële instellingen, nutsbedrijven, telecom).

Programma

De missie naar Zuid-Afrika vindt plaats van 4 tot en met 8 april 2022. Op het programma staan bezoeken aan Kaapstad, Pretoria en Johannesburg. De missie bestaat uit een algemeen programma voor alle deelnemers en een apart programma voor de sectoren digitalisering in cybersecurity en digital health . Meer informatie volgt spoedig. Houd onze site en socialmediakanalen in de gaten.

Deelname en kosten

Meld u aan voor deelname. Aanmelden kan tot en met 14 maart 2022.

Deelname kost € 500 per organisatie exclusief btw. Om verspreiding van COVID-9 te voorkomen kan slechts één persoon per organisatie deelnemen. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening, ook de reiskosten tussen de landen.

Bureau psps business abroad zal een voorstel doen voor een reisarrangement met geschikte hotels en vluchten. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het boeken van hun reis, verblijf en transfer van en naar het vliegveld.

Dienstenpakket

Het dienstenpakket voor de missiedeelname bestaat uit:

 • Een seminar over de concrete zakelijke kansen in de digitalisering in Zuid-Afrika;
 • Een georganiseerd evenement met potentiële zakenpartners;
 • Verschillende relevante (bedrijfs-)bezoeken in Kaapstad, Johannesburg en Pretoria;
 • Handelsdiners en recepties met belangrijke zakenpartners en besluitvormers;
 • Collectief lokaal vervoer.

Let op: De nadruk van deze missie ligt op individuele matchmaking.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze handelsmissie? Neem dan contact op met:Thomas van den Boogerd, psps business abroadProject Manager InternationaliseringE: vdboogerd@psps-ba.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Pretoria, het Nederlandse consulaat-generaal in Kaapstad en psps business abroad.

COVID-19

Het reisadvies voor Zuid-Afrika is op dit moment oranje (alleen noodzakelijke reizen). Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de geldende reisrestricties, zowel in Zuid-Afrika als bij de terugreis naar Nederland. Het go/no go moment is circa 6 weken vóór de missie, in de week van 28 februari 2022.

Als de missie als gevolg van de ontwikkeling van COVID-19 wordt geannuleerd of uitgesteld, is RVO niet verantwoordelijk voor de kosten die deelnemers hebben gemaakt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Zuid-Afrika: Kaapstad, Johannesburg en Pretoria

Datum

Ma 4 apr 2022 - 8 apr 2022

 • Uiterste aanmelddatum: 14 maart 2022
 • Deelname kost € 500 exclusief btw
 • Exclusief reis- en verblijfkosten
 • Maximaal 1 persoon per bedrijf
 • Onder voorbehoud vanwege COVID-19
Direct aanmelden