Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Healthcare missie naar België

Bent u actief in de Life Sciences & Healthsector en geïnteresseerd om zaken te doen en uw netwerk uit te breiden in België? Ga dan van 2 tot en met 4 december mee met de eHealth missie naar België.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), Task Force Health Care (TFHC) en de Nederlandse ambassade in Brussel organiseren een eHealth missie naar België, met subthema ouderenzorg.

Digitalisering van de zorg

België is als buurland een belangrijke handelspartner en dit biedt vele kansen voor Nederlandse ondernemers. De missie staat in het teken van de digitalisering van de zorg, met daarbinnen de ouderenzorg als focus. België en Nederland worden beiden geconfronteerd met uitdagingen in de zorg. We geven evenveel uit aan welzijn en zorg en hebben vergelijkbare markten. België kampt net als Nederland met stijgende kosten voor de gezondheidszorg (11,1% van bnp). Ruim 2 miljoen mensen in België zijn ouder dan 65, en dit zal de komende 30 jaar stijgen tot ruim 3 miljoen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Om deze redenen zet België in op meer thuiszorg en een grotere rol voor de huisarts. Thema’s als digital health, het elektronisch patiëntendossier, telemedicine oplossingen en robotica zijn aan de orde. De investeringen en uitdagingen zijn net als de behoeften groot. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de eHealth en ouderenzorgsector.

Wat kunt u tijdens de missie verwachten?

De gezondheidsmissie biedt uitstekende kansen om nieuwe relevante zakelijke contacten te ontmoeten, potentiële klanten te spreken en meer informatie op te doen over de Belgische zorgsector. Tijdens de missie kunt u de volgende programmaonderdelen verwachten:

 • introductie en workshop over de Belgische zorgsector en -markt;
 • collectieve bezoeken aan zorgorganisaties zoals (universitaire) ziekenhuizen, ouderenzorg instellingen en andere relevante organisaties;
 • netwerkreceptie waar u (nieuwe) lokale zakelijke contacten kunt ontmoeten en uitnodigen;
 • kennisuitwisseling en mogelijke samenwerking met deelnemers binnen de Nederlandse delegatie;
 • individuele matchmaking;
 • aanwezigheid en ondersteuning door de organisatie.

Houd er rekening mee dat onderdelen gewijzigd kunnen worden. Na registratie ontvangt u meer informatie over de missie en de voorbereidingen.

Is deze missie relevant voor u?

De gezondheidsmissie is relevant voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de eHealth sector en die de Belgische zorgsector willen betreden of verkennen. Het is met name relevant als u actief bent in de volgende gebieden:

eHealth

Producten en diensten binnen de sectoren van informatie- en communicatietechnologieën die bijdragen aan de efficiëntie, effectiviteit en digitalisering van de gezondheidszorg.

Mobility & Vitality

Producten en diensten op het gebied van preventie, revalidatie, ouderenzorg en thuiszorg.

Medical Devices en appliances

Producten, apparaten, disposables en apparatuur in de gezondheidszorg.

Health Development/Knowledge/Education

Kennis, producten en diensten binnen de sectoren onderwijs, beleid, financiering, training, consultancy en adviesdiensten om het gezondheidszorgsysteem op te zetten, te verbeteren en te optimaliseren.

Kosten

Deelname kost € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie). Elke deelnemer meldt zich apart aan.Het pakket dat u hiervoor krijgt, bestaat uit:

 • deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen met bezoek aan (universitaire) ziekenhuizen, ouderenzorginstellingen en overige relevante organisaties in de gezondheidszorg;
 • individuele matchmaking;
 • netwerkevenementen;
 • collectief lokaal vervoer;
 • lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf.

Reis- en verblijfkosten en eventuele meerkosten in het kader van de individuele matchmaking (zoals individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. U kunt hiervan gebruik maken, maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken.

Aanmelden

De inschrijving voor deze missie is gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk.

RVO.nl en TFHC vinden het belangrijk dat organisaties binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Na aanmelding vindt per bedrijf een intakegesprek met TFHC plaats.

Let op: Als u zich na 21 oktober aanmeldt, kan RVO.nl niet garanderen dat u ook gebruik kunt maken van de individuele matchmaking en het vooraf gereserveerde reisarrangement.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:Guido Danen, Task Force Health CareE: guido.danen@tfhc.nlExterne linkT: 070 219 9001Bettina Denker-Gosch, RVO.nlE: Bettina.Denker-Gosch@rvo.nlExterne linkT: 06 1108 7714

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Brussel

Datum

Ma 2 dec 2019 - 4 dec 2019

Kosten

 • Inschrijving is gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk.
 • Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (max. 2 deelnemers)
 • Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening