Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Horizon 2020 Energie informatiemiddag

Bent u geïnteresseerd in onderzoek en innovatie op het gebied van energie en wilt u meer weten over de mogelijkheden voor internationale samenwerking? Kom dan naar de informatiemiddag over energie in de Europese onderzoeksprogramma’s Horizon 2020 en Horizon Europe.

Veel uitdagingen op energiegebied zijn grensoverschrijdend. Het energieprogramma van de EU heeft per jaar bijna € 1 miljard budget voor onderzoek en ontwikkeling. In de onderzoeksprojecten in dit programma ontstaan sterke netwerken van bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Er is dus veel te winnen door aan deze programma’s mee te doen. Tegelijkertijd kan het lastig zijn om een succesvol voorstel in te dienen of bij het sterkste consortium aan te sluiten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ondersteunt organisaties die mee willen doen aan Horizon 2020.

Programma

We presenteren de resultaten tot nu toe in Horizon 2020. We staan ook stil bij de onderwerpen die voor volgend jaar in het programma staan en blikken vooruit naar Horizon Europe, de opvolger van Horizon 2020. Tot slot staan we stil bij het Europese innovatiefonds dat uit ETS-gelden wordt opgezet.

Aanmelden

Wilt u hier bij aanwezig zijn? Meld u dan aan via het aanmeldformulierExterne link.

Meer informatie

Lees meer over energie in Horizon 2020Externe link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

Deelname is gratis