Horizon 2020 Juridisch financiële basiscursus - november

Neemt uw organisatie deel aan een Horizon 2020-project of gaat zij dat in de toekomst doen? En bent u nog niet bekend met de specifieke juridische en financiële voorwaarden waaraan u bij deelname moet voldoen? Dan is deze Juridisch financiële basiscursus iets voor u!

De cursus richt zich op controllers, boekhouders, administratief medewerkers, projectmanagers, liaison/grant-officers of eigenaars van een eenmansbedrijf.

Leerdoelen

In deze basiscursus leert u hoe u de administratie van een Horizon 2020-project moet voeren. Ook leert u met welke Brusselse regels en procedures u bij de uitvoering van een Horizon 2020-project te maken krijgt. Na afloop heeft u:

  • inzicht in de rechten en plichten van uw organisatie bij deelname aan een Horizon 2020-project;
  • kennis over welke kosten u kunt declareren in een project, en hoe u deze correct moet berekenen;
  • kennis van het online beheren van de financiën van een project via het 'Research Participant Portal' van de Europese Commissie;
  • kennis van de procedures die de Europese Commissie hanteert. Dit komt met name van pas bij het indienen van kostendeclaraties, bij het maken van wijzigingen in uw project of bij het uitvoeren van een audit in uw organisatie.

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze cursus. Wilt u deelnemen op een andere datum of aan een andere training? Alle trainingen vindt u terug in de agenda van Horizon 2020.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van deze online training. Wel verwachten wij dat als u zich inschrijft, u ook aanwezig bent en de hele training volgt. Dit vanwege het beperkt aantal deelnemers dat kan deelnemen aan deze interactieve training.

Horizon 2020

Met Horizon 2020 willen de Europese Commissie en de Nederlandse overheid wetenschap en innovatie stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld. Zo kunnen zij het concurrentievermogen van Europa vergroten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is nationaal contactpunt voor dit programma.

Meer informatie?

Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar teamiris@rvo.nl.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 10 nov 2020 10:00 uur

Kosten

Deelname is gratis

U kunt zich niet meer aanmelden