Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Informatiebijeenkomst Compliance Programma i.s.m. de Wereldbank

Voert uw bedrijf projecten uit in ontwikkelingslanden of opkomende markten? Heeft u te maken met aanbestedingen ter plaatse? Spelen uw concurrenten het spel eigenlijk wel volgens de regels? Werkt u samen met lokale partners of distributeurs? Kom dan 1 februari naar de Compliance programma bijeenkomst!

Een weg vinden tussen verwachtingen thuis, in de projectomgeving en complexe procedures van overheden en financiers kan een hele opgave zijn. Communicatie die in de Nederlandse dagelijkse praktijk heel gebruikelijk is, kan in een buitenlandse context anders worden uitgelegd. Wanneer projecten zijn gefinancierd door multilaterale banken, heeft u niet alleen te maken met wetgeving, maar ook met complexe procedures waarvan naleving cruciaal is voor het slagen van het project.

Compliance Programma

Met een Compliance Programma verkleint u de kans dat vanuit uw bedrijf of partners (wellicht onbewust) regels worden overtreden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes, claims of reputatieschade. Goed ingebed in de dagelijkse praktijk kan zo'n programma uw medewerkers bewust maken van de valkuilen. Ook biedt zo'n programma handvatten om met dilemma’s om te gaan. RVO.nl organiseert, samen met de Wereldbank, op vrijdag 1 februari 2019 een praktijkgerichte bijeenkomst over het opzetten en implementeren van een Compliance Programma. De opzet is dusdanig breed gehouden, dat de bijeenkomst ook interessant is voor bedrijven die wel actief zijn in ontwikkelingslanden, maar niet met aanbestedingen of multilaterale banken werken. De focus ligt op niet-beursgenoteerde bedrijven buiten de financiële sector.

Handvatten voor een Compliance Programma

Het Wereldbank integriteitsteam deelt handvatten voor een solide opzet van een Compliance Programma en gaat in op de situaties die ze tegenkomen in de landen waar de Bank mee werkt. Ook delen verschillende Nederlandse bedrijven hun ervaringen – en slaan zo een brug naar de dagelijkse praktijk voor het Nederlandse bedrijfsleven. Verder geeft het integriteitsteam toelichting op het 'Investigations, Sanctions System, Integrity Compliance and Safeguards Framework' van de Wereldbank. Dat vormt een kader voor projecten die de Bank financiert. Daarbij geven zij aan waar dit raamwerk verder gaat dan wettelijke eisen en ook wat de consequenties kunnen zijn. Ook hoort u wat u kunt doen als u misstanden vermoedt.

Programma

TijdOnderdeel
12:30 - 13:30 uurRegistratie en netwerklunch
13:30 - 16:00 uur

Compliance sessie:

WereldbankLisa Miller - Head of Integrity Compliance OfficePaul Haynes – Member of Senior Management Team, Integrity Vice Presidency

Kosten en deelname

Deelname is gratis en de voertaal is Engels. Meld u aan per e-mailExterne link vóór 30 januari, 11:00 uur.Let op: Het aantal deelnemers is beperkt en onder voorbehoud. Mogelijk vindt een selectie plaats.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Team Internationale OrganisatiesCommerijn Plomp, Jules van Son of Nienke MeijerE: tio@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Het aantal deelnemers is beperkt en onder voorbehoud
  • Voertaal tijdens de bijeenkomst is Engels
  • Aanmelden vóór 30 januari, 11:00 uur