Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Informatiebijeenkomst Rondrekening verduurzaming

Benieuwd hoe u de verduurzamingsopgave financieel rond krijgt binnen uw organisatie? Kom dan op 26 juni naar de informatiebijeenkomst in de Jaarbeurs Meetup in Utrecht.

RVO.nl brengt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over financieringsmogelijkheden van duurzaamheidsprojecten. De nadruk ligt hierbij op van elkaar leren.

Eerder ontwikkelde RVO.nl al de Financiële verduurzamingswijzer. Hierin geven 5 wooncorporaties inkijk in hoe zij verduurzaming financieren. Tijdens deze kennissessie hoort u inspirerende praktijkvoorbeelden. Wat kunnen we leren van de aanpak van collegacorporaties?

Voor wie?

Deze bijeenkomst richt zich op vastgoed- en financieel specialisten, mensen die bij corporaties renovatieplannen maken en doorrekenen, en die deze plannen moeten verantwoorden aan bestuur en RvC. Denk aan hoofden vastgoed, vastgoedanalisten, asset-managers, projectleiders renovatie, hoofden financiën en financieel planners.

Doel van de bijeenkomst is deze professionals kennis, tools en ervaringen van collega-corporaties aan te reiken, zodat ze duurzaamheidsafwegingen makkelijker en beter kunnen maken.

Programma

TijdOnderdeel
13:00 uurInloop met koffie
13:30 uurOpening: Welkom, toelichten doel en opzet van de bijeenkomst. Door gespreksleider Marcel Brosens.
13:40 uurDe Financiële Verduurzamingswijzer: Presentatie door Daan Vrijmoet van Finance Ideas. Hij gaat in op de financiële haalbaarheid van verduurzamingsprojecten en de mogelijkheden om ze rond te rekenen en te verantwoorden. Aansluitend in gesprek met Ingrid Pierik van Wonion, een corporatie die meegewerkt heeft aan de Verduurzamingswijzer.
14:15 uurDe Isolatie Uitdaging van Mitros en andere Utrechtse corporatiesPresentatie en interview met Gerdi Berkers van Mitros over de isolatie-uitdaging. Welke kansen zien we in vraagbundeling bij verduurzamingsprojecten? Deelnemers kunnen meepraten.
14:50 uurKoffiepauze
15:10 uurUpdate subsidieregelingen door RVO.nl. Korte toelichting van relevante subsidieregelingen die kunnen helpen een project financieel rond te krijgen. Stilstaan bij recente wijzigingen. Door Constan Custers van RVO.nl.
15:30 uurJouw Thuis van Portaal: Pitch door Bart van der Laag van Portaal over Jouw Thuis, een manier om vraag gestuurd losse woningen te verduurzamen. Daarna gesprek: hoe werkt dit ‘onder de motorkap’, met accent op de rekensom en financiële organisatie.
15:55 uurWelke kansen biedt de EPV en wat zijn de ervaringen? Presentatie door Niels Sijpheer van EnergyGO over de achtergrond en ervaringen van de EPV en Marnette Vroegop van Innoma. Met aandacht voor monitoring en administratieve organisatie.
16:30 uurAfronding en borrel

Meld u aan

U kunt zich aanmelden via het registratieformulier. Meld u nu aanExterne link

Organisatie

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van RVO.nl en Aedes. De bijeenkomst is een herhaling van de sessie van vorig jaar.

Meer weten?

Energie besparen voor corporaties en verhuurdersExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Jaarbeurs Meetup
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht Utrecht

Datum

Wo 26 jun 2019 13:00 uur

Kosten

Deelname is gratis.Let op: bijeenkomst is alleen voor leden van Aedes