Zoeken

Innovatiemissie batterijtechnologie VS

Waarom VS/Californië?

De ontwikkelingen op het gebied van batterijen, zowel in de technologie als in de productie, gaan hard wereldwijd. Californië is het centrum van nieuwe generatie batterij-innovaties. Deze innovatiemissie zal plaatsvinden in San Francisco (Silicon Valley) en Los Angeles. In deze twee regio's zijn veel bedrijven en onderzoeksinstellingen actief op het gebied van nieuwe generatie batterijen en batterijtoepassingen.

Doel

Deze innovatiemissie richt zich op nieuwe batterijtechnologieën en wil spelers uit het Amerikaanse en Nederlandse ecosysteem bijeenbrengen. Het kan gaan om zowel mobiele toepassingen als stationaire (industriële) toepassingen. Daarbij wordt gekeken naar:

 • de ontwikkeling en productie van nieuwe generatie batterijcellen, batterij packs en nieuwe batterijtoepassingen (inclusief testen en certificeren);
 • de duurzaamheid van batterijen (inclusief recycling, en het gebruik van nieuwe materialen).

De missie richt zich niet op slimme laadtoepassingen. We wijzen de deelnemers op de mogelijkheid om hun bezoek te verlengen, door op eigen gelegenheid naar de Forth Roadmap Conference te gaan in Portland (Oregon) de week erna. Meer info: www.roadmapforth.org

Voor wie?

De missie richt zich met name op R&D- en business development managers, CTO’s en CEO’s van bedrijven (mkb en grote bedrijven) en kennisinstellingen. Kortom, mensen die betrokken zijn bij het ontwikkelen en maken van nieuwe generatie batterijen. De missie is interessant voor:

 • Nederlandse bedrijven (start-ups/scale-ups en corporates) actief in de batterijtechnologie;
 • Kennisinstellingen die werken aan – of betrokken zijn bij – de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën voor batterijen.

Programmaopzet

Tijdens een vierdaags bezoek bezoeken we diverse bedrijven en kennisinstellingen. Het programma begint in San Francisco (Silicon Valley) en eindigt in Los Angeles. Het missieprogramma is nog in ontwikkeling. We proberen de specifieke wensen van onze deelnemers zoveel mogelijk mee te nemen bij het bepalen van het definitieve programma. Voorbeelden van programma-activiteiten zijn:

 • Bezoeken aan relevante bedrijven en kennisinstellingen (zoals Lucid Motors, SCE, en Lawrence Berkeley National Laboratory)
 • Workshop en ronde tafel bijeenkomsten met batterijexperts uit industrie en academia (zoals een workshop met startups zoals QuantumScape en Sila Nanotechnologies)
 • Netwerkdiner en receptie (matchmaking)

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 exclusief btw per persoon. Hierbij is inbegrepen:

 • Deelname aan het collectieve programma;
 • Transfers van en naar programmaonderdelen;
 • Lunch en diners als dit is vermeld in het programma.

Deelname is exclusief:

 • reis- en verblijfskosten;
 • alle individuele kosten (intercontinentale, binnenlandse vluchten, hotels en visum zijn voor eigen rekening).

Na de innovatiemissie ontvangt u een factuur voor de deelnemersfee van € 250 excl. btw. Ook de binnenlandse vlucht zullen wij met u verrekenen (later te bevestigen).

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden. De sluitingsdatum was 10 maart 2023.

Let op: definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook bekijken we hoe goed uw technologie binnen de scope en het doel van de missie past.

Deelname aan deze missie staat alleen open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die passen binnen bovenstaande opzet en inhoudelijke focus van deze innovatiemissie. Uw aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekent daarom niet dat u automatisch bent toegelaten tot de missie. Op 10 maart 2023 bepalen wij of missie doorgaat. U ontvangt na 10 maart een definitieve bevestiging van uw deelname.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze missie? Neem dan contact op met Roy Paulissen of afdeling innovatiemissies.

COVID-19 clausule

Momenteel geldt er binnen de VS geen corona-reisrestricties. Mocht de situatie de komende 3 maanden substantieel veranderen, dan behoudt de organisatie zich het recht voor de missie alsnog te annuleren.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1