Innovatiemissie Boston (Verenigde Staten): Emerging Technologies in Health

Boston wordt gezien als de mondiale hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences en medische technologie. 18 van de 20 grootste biotechbedrijven ter wereld zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten. De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad.

Tijdens deze innovatiemissie organiseren we een design challenge, waarbij de deelnemers samen met Amerikaanse partners aan de slag gaan. Dit heeft als doel samen innovatieve ideeën te ontwikkelen en internationale samenwerkingen te starten. In dezelfde periode als de innovatiemissie vindt in Boston één van de grootste beurzen in deze sector plaats, de ADVAMED MedTech Conference.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor:

 • professionals uit de medtech sector;
 • experts vanuit bedrijfsleven, onderzoeksorganisaties en (academische) ziekenhuizen met verschillende technische achtergronden die in multidisciplinaire teams samenwerkingsprojecten met organisaties in Boston willen ontwikkelen. Denk daarbij aan technische en klinische expertise op het gebied van sensoring, fotonica, kunstmatige intelligentie, bio-informatica, robotica, systeembiologie, nanotechnologie, imaging en orgaan-op-chip technologie.

Specifiek voor de design challenge nodigen wij professionals die betrokken zijn bij onderzoek en ontwikkeling van technologie uit om deel te nemen.

Doelen van deze missie

 • Professionals laten oefenen met scenario's waarbij ze via samenwerkingssessies:
  • hun waarde als potentiële toekomstige partners aan elkaar kunnen laten zien;
  • de ruimte creëren voor het ontwikkelen van oplossingen die op termijn tot R&D-samenwerking kunnen leiden.
 • Het stimuleren van multidisciplinair denken in de medtech sector, door het samenbrengen van verschillende disciplines, sectoren, expertises en methodes.
 • Relevante expertise en technologie aan de partners in Boston laten zien.
 • Het vinden van R&D-samenwerkingspartners en business leads.

Programma

Het missieprogramma is nog in ontwikkeling. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Innovatie Attaché Netwerk in Boston werken hierbij samen met spelers in de regio Boston. We inventariseren de R&D-behoeften en bijbehorende technische uitdagingen in het gezondheidsecosysteem van Boston. In deze missie willen we deze behoeften en uitdagingen koppelen aan de Nederlandse expertise. Bij het bepalen van het definitieve programma nemen we de specifieke wensen van de deelnemers zoveel mogelijk mee.

Het concept-programma ziet er als volgt uit:

 • startbijeenkomst, kennismaking en introductie van het programma;
 • voorbereiding design challenge, waar design thinking en de Amerikaanse uitdagingen centraal staan.
 • registratie ADVAMED MedTech Conference, inclusief het pre-conference programma op zondag;
 • toegang tot diverse programma's van Accel Leadership en investors forum tot Medtech Innovator Showcase;
 • ondersteuning in matchmaking op de beurs;
 • receptie met Nederlandse delegatie;
 • bezoek aan toonaangevend onderzoeksinstituut.
 • De design challenge richt zich op het samenbrengen van partijen uit zowel Nederland als Massachusetts. Tijdens deze 1,5 dag gaan deelnemers gezamenlijk aan de slag om vooraf gedefinieerde uitdagingen in de Life Sciences & Health- sector op te lossen;
 • Een bezoek aan een toonaangevende organisatie in de regio Boston.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan voor 5 augustus 2022 aan via het online registratieformulier.

Het is ook mogelijk om u alleen voor deelname aan de beurs aan te melden. Het aantal plaatsen voor deelname aan de rest van programma is beperkt. Om deze missieonderdelen succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat de experts die deelnemen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de het programma vallen. Multidisciplinaire kennis- en ervaringuitwisseling tussen academici en industrie staat centraal. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan het gehele programma. We selecteren de deelnemers op basis van diversiteit en aansluiting op de doelstellingen van deze missie. Wij bevestigen deelname aan de missie na sluiting van de aanmeldperiode.

COVID-19 clausule

De organisatie neemt in augustus 2022 een besluit over het doorgaan van deze innovatiemissie. Dit op basis van aantal aanmeldingen en het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de dan in de Verenigde Staten geldende inreisregelgeving en de situatie ter plaatse. Wij informeren de deelnemers hierover meteen. Bij uitstel of annulering brengen wij geen deelnemerskosten in rekening. Ook na het besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de innovatiemissie, in geval van onvoorziene omstandigheden, alsnog te annuleren. Ook dan brengen wij geen deelnemerskosten in rekening.

Meer informatie

Heet u vragen over deze missie? Neem dan contact met ons op via Niels van Leeuwen: innovatiemissies@rvo.nl.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1