Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Innovatiemissie Brazilië - Big Data in Life Sciences & Gezondheidszorg

Bent u actief op het gebied van big data en Life Sciences & Health? Wilt u de R&D- en marktkansen in Brazilië verder verkennen en potentiële samenwerkingspartners ontmoeten? Ga dan mee met de innovatiemissie naar São Paulo, Porto Alegre & Rio de Janeiro.

Het bezoekprogramma bouwt voort op relaties die in samenwerking met de Topsector Life Sciences & Health gelegd zijn tijdens inkomende en uitgaande bezoeken, zoals de economische missies naar Brazilië in mei 2017 en 2018 in het kader van de grootste health beurs van Latijns-Amerika, Hospitalar.

Gezondheid en Big Data in Brazilië

Brazilië heeft met haar 210 miljoen inwoners de grootste zorgmarkt van heel Latijns-Amerika, de derde grootste private zorgmarkt wereldwijd en de op 7 na grootste economie ter wereld. Het land staat ook voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals een snelle vergrijzing, toename van chronische en welvaartsziektes en een aanpassing van het gezondheidssysteem om het voor de toekomst (financieel) duurzaam te borgen.

Brazilië investeert in technologie en open access-wetenschap. Het aantal onderzoekers neemt toe en Braziliaanse topuniversiteiten stijgen op de wereldranglijsten. De technologie- en innovatiesamenwerking tussen Nederland en Brazilië is al een aantal jaren gestoeld op een stabiele basis van het verrichten van gezamenlijk onderzoek. NWO heeft met haar Braziliaanse tegenhanger in de staat São Paulo (FAPESP) Health als één van de strategische thema’s benoemd voor de komende jaren. Brazilië is een land met een stevige wetenschappelijke gemeenschap, die kwalitatief hoogstaand onderzoek verricht onder andere op het terrein van datawetenschappen en gezondheidsonderzoek.

Er wordt stevig ingezet op digitalisering van de gezondheidszorg, organisatie van data en het gebruik van big data in gezondheidsonderzoek. Veel gezondheidsgegevens zijn beschikbaar en opgeslagen. Er zijn verschillende onderzoeksgroepen, bedrijven en consortia actief in machine learning en kunstmatige intelligentie. De Braziliaanse bevolking heeft 's werelds rijkste DNA wat resulteert in veel onderzoek in genomics en grote biobanken.

Programma

Door workshops, matchmaking en gerichte bezoeken verkennen we de mogelijkheden voor R&D en innovatiesamenwerking. Wij brengen u in contact met beslissingnemers van onderzoeksinstituten, publieke en private ziekenhuizen en overheidsorganisaties.In het conceptprogrammaExterne link vindt u meer achtergrondinformatie en een nadere beschrijving.

Deelname en kosten

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Om de missie succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat de onderzoeksorganisaties en bedrijven die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de innovatiemissie vallen.De kosten voor deelname aan deze innovatiemissie bedragen € 250 per persoon, exclusief btw. Deelname is inclusief collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen en lunch en diners (indien vermeld in het programma). Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels, binnenlandse en intercontinentale vluchten) en overige individuele kosten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze innovatiemissie? Neem dan contact op met:

Niels van LeeuwenAdviseur internationale (R&D)samenwerking Life Sciences & HealthE-mail: niels.vanleeuwen@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

São Paulo, Porto Alegre, Rio de Janeiro

Datum

Ma 25 nov 2019 - 30 nov 2019

Kosten

Deelname kost € 250 per persoon, ex btw. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.