Innovatiemissie Frankrijk: Duurzame mode

Heeft u internationale ambities op het gebied van duurzame mode? Wilt u snel de juiste contacten leggen in Frankrijk? Ga dan mee met onze innovatiemissie duurzame mode naar Frankrijk van 18 november tot en met 11 december 2020.

Voor wie?

De missie is bedoeld voor Nederlandse kennisinstituten en bedrijven uit de modesector die werken aan duurzame innovaties op het gebied van textiel en technologie, zoals textielrecycling, circulaire businessmodellen of duurzame materiaalontwikkeling.

Sleutel tot duurzame mode

De modesector is een grote vervuiler van ons milieu, met hoge CO2-uitstoot, lekkage van micro-plastic in de oceanen en een bovenmatig gebruik van pesticiden. Om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's) en om het Parijs Akkoord te halen, moeten productie- en consumptiemethoden van textiel en mode veranderen. Innovatie is daarin de sleutel.

Bewust duurzaam

Het momentum is er: bewustzijn voor de impact van de mode-industrie op het milieu neemt toe. De branche verenigt zich in clusters en coalities, zoals het Fashion Pact ondertekend tijdens de G7 in Biarritz in 2019. Dit zijn clusters en coalities tussen kennisinstellingen, publieke organisaties en de private sector om doelstellingen te stellen voor een duurzame toekomst van de modesector.

Revolutie in de mode

Frankrijk, met Parijs als de modehoofdstad van de wereld, wordt een belangrijke speler in deze 'revolutie', met expliciete steun van president Macron en grote groepen zoals LVMH en Kering. Tot op de dag van vandaag trekt Parijs meer internationale ontwerpers dan welke andere stad dan ook en kennisinstellingen doen steeds meer onderzoek naar duurzame materialen, fashiontech en circulaire businessmodellen.

Doelen

Het doel van deze missie is het verkennen van samenwerkingen met Franse partijen. De sector zoekt naar innovatie en duurzaamheid, wat kansen biedt voor Nederlandse bedrijven, start-ups en onderzoeksinstellingen. Onlangs is hier een kansenrapport over gepubliceerd door de ambassade in Parijs, waarin u leest over de mogelijkheden.

Conceptprogramma

De digitale innovatiemissie duurt 2 dagen. Wij nemen de deelnemers mee naar Parijs, de mode-hoofdstad van Europa, en Lille, want Noord-Frankrijk heeft haar traditionele textielindustrie omgevormd tot een moderne en zeer dynamische modesector.

Bekijk het conceptprogramma.

Deelname

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon. Deelname is inclusief gezamenlijk programma, transfers van en naar programmaonderdelen en lunch en diners als dit vermeld is in het programma. Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten en alle individuele kosten.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan vóór 17 september 2020 aan via het registratieformulier. Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw technologie en toepassing binnen de scope en het doel van de missie past.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Bert van der Heide, Adviseur Internationale Innovatie via Bert.vanderHeide@rvo.nl of door uw bericht te sturen naar innovatiemissies@rvo.nl.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Wo 18 nov 2020 - 11 dec 2020

  • Deelname kost € 250 per persoon excl. btw.
  • Meld u aan vóór 17 september 2020.
Direct aanmelden