Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Innovatiemissie Smart Mobility en Logistics Singapore

Bent u actief op het gebied van slimme mobiliteit of logistiek én wilt u marktkansen en potentiele samenwerkingspartners in stadstaat Singapore leren kennen? Ga dan in oktober mee met de smart mobility & logistics innovatiemissie naar Singapore.

De missie is bij voorkeur geschikt voor R&D managers, CTO’s, CEO’s en businessdevelopmentmanagers van geïnteresseerde bedrijven en kennisinstellingen, en mogelijk ook voor overheidsvertegenwoordigers. Ook start-ups kunnen aansluiten bij deze missie. Bij voldoende animo organiseren we specifieke programmaonderdelen voor deze doelgroep.

Singapore staat open voor het testen van autonome voertuigen en slimme oplossingen voor veiligheid en om regelgeving en beleid hierop verder te ontwikkelen. De samenwerkingsvormen zijn heel divers: van co-innovatie, testbedding, pilotproductie tot opschalen en commerciële toepassingen doorontwikkelen. Singapore is daarnaast interessant als springplank naar de regio. Voor de missie richten we ons op de volgende deelonderwerpen:

 • Het autonome voertuig (auto, bus, vrachtwagen)
 • Slimme infrastructuur en connected vehicles (V2V, V2X)
 • Mobiliteitssysteem in de stad (MAAS, last-mile oplossingen)
 • Elektrische voertuigen en slimme laadinfrastructuur (inclusief batterijen)
 • Stadslogistiek (duurzaamheid en efficiëntie)
 • Luchthaven en haven (automatisering en digitalisering)

De Nederlandse ambassade in Singapore heeft een goede relatie met belangrijke stakeholders in de mobiliteits- en logistieke sector. Daarnaast betrekken we Nederlandse organisaties die al actief zijn in Singapore om de positie van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen te verstevigen en bestaande relaties uit te bouwen.

Activiteiten

Het doel van deze missie is om in contact te komen met mogelijke partners/end users in Singapore, de markt te verkennen en de huidige Nederlandse kennis over smart mobility & logistics te positioneren en te verbreden. De missie is onderdeel van een traject van een aantal bezoeken om kansen te concretiseren. Zo vond er in juni 2019 een bezoek van een Singaporese delegatie aan Nederland plaats tijdens ITS Europe. Samen met de geïnteresseerde partijen zullen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse ambassade in Singapore de verdere strategie voor het onderwerp bepalen.

Programma

Bekijk het conceptprogrammaExterne link.

Tijdens de missie kunt u deelnemen aan het ITS World-congres dat van 21 tot 25 oktober plaatsvindt in Singapore. Bekijk het programma van ITS WorldExterne link. U ontmoet hier de meeste relevante stakeholders in het smart mobility & logistics domein. We organiseren ook extra (bedrijfs)bezoeken en (netwerk)activiteiten met mogelijke partners in de industrie, de overheid en de topuniversiteiten. Daarnaast organiseren wij inhoudelijke (expert)-sessies met panel/workshop en een netwerkreceptie.

Connekt organiseert voor haar leden in dezelfde week een studiereis naar Singapore en Shenzhen. Enkele programmaonderdelen rond het ITS World Congres worden gecombineerd met deze reis.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 exclusief btw per persoon. Deelname is inclusief:

 • collectief programma
 • transfers van en naar programmaonderdelen
 • lunch en diners indien vermeld in het programma

Deelname is exclusief:

 • reis- en verblijfkosten (hotels en intercontinentale vluchten)
 • alle individuele kosten.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meldt u dan vóór vrijdag 13 september 2019 aanExterne link via het registratieformulier.

Informatiebijeenkomst maandag 9 september

Op maandag 9 september vindt van 15:00 -17:00 uur een informatiebijeenkomst plaats bij RVO.nl, Prinses Beatrixlaan 2 in Den Haag. Het doel is om deze middag met geïnteresseerde en aangemelde deelnemers te praten over het programma, de doelen en de resultaten van de missie. Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor deze bijeenkomst.

GlobalStars Singapore

Heeft u als Nederlandse organisatie alvast interesse om gezamenlijk R&D-projecten op te zetten met één of meerdere partners in Singapore? Lees dan meer over de Globalstars call met SingaporeExterne link, met een maximale subsidie van € 350.000 per project.

Vragen?

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan contact op met:Rijksdienst voor Ondernemend NederlandTong Jiang, RVO.nl, Team IRIS (Internationale Research en Innovatie Samenwerking): tong.jiang@rvo.nlExterne link

Nederlandse ambassade in SingaporeAstrid Seegers, Advisor for Innovation, Technology and Science, Holland Innovation Network | Innovatie Attaché Netwerk: astrid.seegers@minbuza.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Singapore

Datum

Zo 20 okt 2019 - 25 okt 2019

Kosten

Deelnamekosten zijn € 250 exclusief btw.