Inspiratiedag Bedrijfsafval 2020

Vrijdag 6 november 2020 organiseert VANG Buitenshuis de Inspiratiedag Bedrijfsafval met als thema Re-use, Re-cycle, Re-THINK! Om kennis te delen hoeven we niet fysiek te reizen. Daarom nodigen we u graag uit voor een digitale reis langs inspirerende sprekers, prachtige voorbeelden en boeiende verhalen.

Programma

10.00 uur livestream

  • Aerd de Boode - hospitality manager van Tivoli Vredenburg – is onze gastheer en opent de Inspiratiedag. Hij kan als geen ander vanuit de praktijk vertellen over de verduurzaming van zijn organisatie. Tivoli Vredenburg is een van de koplopers van de cultuursector en we zenden live uit vanaf deze prachtige locatie. Kijk en luister mee!
  • Frederike Noppers is verbonden aan Verborgen Impact. Bij deze aanpak wordt verder gekeken dan alleen CO2 of verpakkingen als het om duurzaamheid gaat. Hoe kunt u daar met uw bedrijf gebruik van maken? En op welke manier kunt u uw impact vergroten? Inspiratie pur sang!
  • Lisanne van Geffen werkt als gedragsexpert bij Rijkswaterstaat aan verschillende duurzaamheidsthema’s. U kunt met uw bedrijf ambities hebben, maar hoe zorgt u ervoor dat medewerkers en bezoekers deze waar kunnen maken? Lisanne biedt inzicht in het gedrag van ons als mens. Creatief en verhelderend!
Met live muziek en beeldmateriaal wordt dit uur een genot om naar te kijken en te luisteren.

11.20 uur online sessies via zoom

Re-Use

De keten in beeld. Hoe sluit u binnen uw bedrijf de keten vanaf inkoop, verbruik, afvalscheiding, tot en met het daadwerkelijk recyclen tot nieuwe producten? Elke schakel in de afvalketen is belangrijk. Een mooi voorbeeld hiervan presenteert het Nationale Theater in Den Haag. Wilt u ook inzicht krijgen in uw eigen keten? Doe dan mee aan de sessie Re-Use!

Re-Act

U kunt circulair gedrag zoals afval voorkomen of scheiden nog zo gemakkelijk maken, uiteindelijk bent u afhankelijk van het gedrag van uw collega, bezoeker of afnemer. Kunt u dat beïnvloeden? En zo ja, op welke manier en wat is daarvoor nodig? Laat u verleiden in de sessie Re-Act!

Re-Organize

Het voorkomen en beter scheiden van afval bij bedrijven vraagt een systeemverandering. Niet alleen binnen organisaties, ook daarbuiten. Wat doet u wanneer u als organisatie afval scheidt en de verwerker kan daar niks mee? Of u hebt te weinig plek of te weinig volume, houdt het dan op? Hoe brengt u dat in kaart? Met wie werkt u samen? Oriënteer u op dit onderwerp in de sessie Re-Organize.

Re-Think

In deze sessie verkennen we het gebruik van circulaire businessmodellen om bedrijfsafval te voorkomen. Welke producten kunnen in een herbruikbare verpakking worden geleverd en wat betekent dit voor de gebruiker? Welke verpakkingen kunnen gemakkelijk worden ingezameld en gerecycled? Siem Haffmans, o.a. auteur van het boek 'products that flow' deelt zijn kennis graag met u in de sessie Re-Think.

Re-Fuse

Wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit. Inkoop is een krachtig middel om minder afval te laten ontstaan in uw bedrijf. Aan de hand van wat scherpe vragen gaat u kijken waar u in uw organisatie afval kan verminderen door het, eenvoudigweg, niet meer in te kopen.

12.30 uur afronding

Deze informatie is geplaatst door

Ondernemersplein

Details

Locatie

Online

Datum

Vr 6 nov 2020

Tijd

10:00 - 12:30 uur

Kosten

Gratis
Direct aanmelden