Inspiratietours CO₂-reductie industrie 2021 – ESCo's

Bekijk dit voorjaar één van de online inspiratietours over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. Laat u inspireren door de kennis en praktijkervaringen die collega-bedrijven presenteren.

U kunt in totaal 5 inspiratietours online bijwonen over verschillende technieken en thema’s.

Inhoud webinar 13 april

De vermindering van CO2-uitstoot vraagt om grote investeringen van kapitaal, mankracht en kennis. Die heeft de Nederlandse industrie niet altijd beschikbaar. Energy Service Companies (ESCo’s) zijn daarbij een belangrijke partner. Zij maken een duurzame energieproductie en energie-efficiëntie mogelijk. De ESCo is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, investering en het operationele beheer. Ze leveren deze diensten onder een servicecontract. Met zo’n samenwerking kan de industrie haar eigen kapitaal en mankracht in kernactiviteiten gebruiken. Tegelijkertijd worden toch de duurzame doelstellingen behaald.

2 ESCo-bedrijven en 2 eindgebruikers vertellen tijdens dit webinar wat ESCo’s zijn en wat deze voor hun bedrijf betekenen. Dit gebeurt op basis van hun verschillende energiebehoeften en de daarbij behorende ESCo-contracten.Victor Donselaar van Adven Group vertelt meer over hun ESCo-services. Een van Adven's klanten is de heer Heikki Vahtera, Plant Manager van IFF (voormalig DuPont Nutrition and Biosciences). Hij presenteert waarom IFF voor deze constructie heeft gekozen. Hij vertelt over de voordelen van de samenwerking met een ESCo als Adven.

De volgende duo-sprekers zijn Thomas Theiner (GETEC) en Klaas Vos (FrieslandCampina). Sinds eind 2015 werken deze bedrijven samen. Door samenwerking met GETEC weet FrieslandCampina haar enorme verduurzamingambities waar te maken. Via het GETEC Encore-programma kan jaarlijks 40.000 ton CO2 worden bespaard. Het besparingspotentieel is in totaal 100.000 ton CO2 per jaar.

Kennis en inspiratie voor CO2-reductie

In de webinarreeks Informatietour wisselt de industrie kennis uit. De verduurzaming en de diverse technieken van industriële processen binnen uw sector staan centraal. Hierbij komen onder meer aan bod:

  • afwegingen
  • aandachtspunten
  • investerings- en exploitatiekosten
  • rentabiliteit, CO2-reductie
  • gebruiksvriendelijkheid
  • inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces en vergunningverlening

Deelnemers aan eerdere tours hebben inmiddelsgeïnvesteerd in CO2-reductiemaatregelen.

Meld u aan

Schrijf u in voor de volgende inspiratietours over verschillende technieken en thema’s:

Na de online sessies vindt u de verslagen terug op www.verduurzamingindustrie.nl.
aanmeldlink

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 13 apr 2021

Tijd

15:00 - 16:30 uur

Gratis

Direct aanmelden