Inspiratietours CO₂-reductie industrie: toepassing van industriële warmtepompen

Volg deze herfst en winter weer de online inspiratietours over de mogelijkheden voor CO₂-reductie in de industrie. Op 14 december gaat het over industriële warmtepompen.

Bent u bezig met de elektrificatie van uw warmtevraag? En bent u benieuwd hoe u rendabel en duurzaam kunt inspelen op de volatiele energiemarkt? Dan is dit webinar iets voor u.

Wat kunt u verwachten?

De industrie kan fors bijdragen aan de vermindering van CO₂-emissies door elektrische warmtepompen in te zetten, en door opwaardering van restwarmte en stoom te herbenutten. Langzaam maar zeker verkent de industrie de beschikbare elektrificatie opties. Overweegt u een warmtepomp? Luister hoe DSM, Cosun Beet Company en Danish Crown Foods deze duurzame techniek toepassen.

Stap voor stap werkt DSM toe naar het verduurzamen van haar energiebehoefte. Dat doen ze onder andere door de inzet van warmtepompen. Die gebruiken elektriciteit om warmte en/of stoom te leveren voor lage- en hoge temperatuurtoepassingen. Een spreker van DSM vertelt meer over hun praktijkervaring.Als 2e spreker legt Hans van der Stoel van Sparkling Projects uit hoe zij Danish Crown Foods ondersteund hebben in het proces van initiatie tot en met implementatie van de warmtepomptoepassing. Bas Nijssen van Cosun Beet Company gaat in op de toepassing van meertraps-warmtepompen voor de kristallisatie van suiker.

De punten die aan bod komen zijn:

  • Waarom koos het bedrijf voor een warmtepomp?
  • Hoe paste de warmtepomp in het productieproces?
  • Hoe verliep de samenwerking met de technologie-leverancier?
  • Hoe reageren de elektriciteitsnetbeheerder en -leverancier op de toegenomen stroomvraag (capaciteit, volume)?

Kennis en inspiratie voor CO₂-reductie

Deze webinarreeks bestaat uit 4 inspiratietours. Hierin wisselt de industrie kennis uit. De verduurzaming en de diverse technieken van industriële processen in uw sector staan centraal. Hierbij komen onder meer aan bod:

  • Aandachtspunten
  • Investerings- en exploitatiekosten
  • Rentabiliteit, CO₂-reductie
  • Inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces en vergunningverlening

Een aantal deelnemers aan eerdere tours heeft inmiddels geïnvesteerd in CO₂-reductiemaatregelen.

Data

De data van de 4 webinars staat inmiddels vast. Zet deze alvast in uw agenda. Alle inspiratietours vinden plaats van 15.00 tot 16.30 uur.

Dinsdag 23 november 2021: de toepassing van e-boilersDinsdag 14 december 2021: toepassing van industriële warmtepompenDinsdag 18 januari 2022: nog nader in te vullenDinsdag 8 februari 2022: van fossiele naar circulaire grondstoffenDe verslagen van alle sessies vindt u terug op www.verduurzamingindustrie.nl onder Terugblik webinars.

Aanmelden voor 14 december

Meld u aan via deze link.

Meer weten?

Routekaart Elektrificatie

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 14 dec 2021

Tijd

15:00 - 16:30 uur

Gratis

Direct aanmelden