Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Instructiedag Vesta MAIS-model - Utrecht

Het Expertise Centrum Warmte (ECW) organiseert op 27 november in Rotterdam en op 6 december in Utrecht een kennismakings- en verdiepingstraining over het Vesta MAIS-model voor gemeenten en energiedeskundigen.

Gemeenten krijgen van het ECW ondersteuning bij het opstellen van hun Transitievisie Warmte. Die ondersteuning bestaat onder andere uit een Leidraad met daarin een Startanalyse en een Handreiking voor lokale analyse. Deze hebben gemeenten in oktober 2019 ontvangen.

Trainingen

Het Planbureau voor de Leefomgeving stelde de Startanalyse op en maakte daarbij gebruik van het eigen Vesta MAIS-model. Om ook zelf met dit model te kunnen werken, verzorgt het ECW samen met Ecorys enkele trainingen. De tweede ronde daarvan vindt plaats op 27 november en 6 december.

Deze tweede ronde trainingen is nog meer toegespitst op de Vesta MAIS-variant en de bijbehorende aannames in de Startanalyse. Kortom, als u zelf hiermee aan de slag wilt, kom dan naar één van de trainingen.

Voor wie?

  • Energiedeskundigen en modelleurs
  • Nieuwe gebruikers van het Vesta MAIS-model
  • Gemeenten en andere belanghebbenden die inzicht willen krijgen in de werking van het model

Meld u aan

Voor deelname aan deze trainingen is een ruime basiskennis van de warmtetransitie en affiniteit met modelanalyses gewenst. Een week van tevoren ontvangt u een mail met meer informatie. De training van 6 december is volgeboekt, maar u kunt zich nog wel aanmelden voor de training van 27 november in Rotterdam.

Meer weten?

Lees de informatie over het Vesta-MAIS model op de website van het Planbureau voor de LeefomgevingExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

RVO.nl
Croeselaan 15
3521 BJ Utrecht (Volgeboekt)

Datum

Vr 6 dec 2019

Tijd

9:00 - 17:00 uur

Kosten

Deelname is gratis.