Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Japan Business Week

Exporteert u goederen of diensten naar Japan? Wilt u meer weten over nieuwe ontwikkelingen in Japan? Kom dan begin februari naar de 2e editie van de Japan Business Week, hét evenement voor ondernemers die succesvol willen opereren op de Japanse markt.

Van 4 tot en met 7 februari kunt u zich volop verdiepen in de Japanse markt, door middel van inhoudelijke presentaties en praktische tips van ervaringsdeskundigen, rondetafelgesprekken over actuele thema's en een-op-eengesprekken. Daarnaast is er volop gelegenheid om uw zakelijke netwerk uit te breiden. De inschrijving opent begin januari.

Vrijhandelsverdrag, economische groei en de Olympische spelen

Japan staat op dit moment volop in de belangstelling. Niet alleen vanwege de Olympische Spelen in 2020, maar ook vanwege de groeiende Japanse economie. 'Abenomics' - een naam die te danken is aan de huidige premier Abe - werpt al enkele jaren zijn vruchten af. Daarnaast treedt begin 2019 het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Japan in werking, de zogeheten Economische Partnerschapsovereenkomst (EPA). Dankzij de EPA wordt handeldrijven met Japan, de derde economie van de wereld, binnenkort eenvoudiger en goedkoper.

Informatiebijeenkomst EPA

Op 7 februari organiseert RVO.nl een speciale informatiebijeenkomst over de EPAExterne link in Den Haag, waar minister Kaag, VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer en vakinhoudelijke specialisten uit de EU en Nederland bij aanwezig zijn. Zij vertellen meer over de grootste handelsovereenkomst die de EU ooit heeft afgesloten. Kortom, dit is hét moment voor zowel grote, middelgrote als gespecialiseerde Nederlandse ondernemingen om zich door experts bij te laten praten. Op de overige dagen in die week reizen Japanse handelsspecialisten door Nederland.

Adviesgesprekken met buitenlandnetwerk

Tijdens de Japan Business Week zijn naast de business developers van RVO.nl ook de Handelsraad en Landbouwraad uit Japan aanwezig. U kunt tijdens rondetafelsessies ingaan op het zakendoen in hun regio of sectorspecialisatie, met name op het gebied van:

  • Agro-food / Tuinbouw
  • Biobased Economy en circulaire economie
  • High Tech Systemen & Materialen (HTSM)
  • Life Sciences & Health (LSH)
  • Chemie en logistiek

Aanmelden en deelname

Deelname is gratis. Meld u aanExterne link vóór 31 januari.

De Japan Business Week richt zich op ondernemers die de ambitie hebben om in Japan te ondernemen. Wij proberen het programma zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op deze doelgroep.

Locaties en programma

De Japan Business Week vindt plaats in 4 verschillende steden. Het uiteindelijke programma kan variëren per stad.

4 februari: RotterdamExterne link5 februari: VenloExterne link6 februari: HengeloExterne link7 februari: Den HaagExterne link

Deelname

Meld u aan vóór Bij no–show zonder afmelding betaalt u € 75.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Emiel MulderAdviseur internationaal ondernemenE: emiel.mulder@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rotterdam, Venlo, Hengelo en Den Haag

Datum

Ma 4 feb 2019 - 7 feb 2019

Kosten

  • Meld u aan vóór 31 januari
  • Deelname is gratis
  • Bij no-show brengen wij € 75 in rekening