Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Kansen voor Nederlandse afvalverwerkingsbedrijven in Australië

Bent u ondernemer op het gebied van afvalverwerking? Dan liggen er kansen voor u in Australië. Wilt u meer weten? Kom dan op 1 februari naar de rondetafelsessie in Den Haag.

Tijdens deze bijeenkomst worden de kansen voor Nederlandse afvalverwerkingsbedrijven geschetst en ontmoet u bedrijven die al actief zijn op de Australische afvalmarkt.

Waarom Australië?

Afvalverwerking heeft hoge prioriteit bij de Australische overheid. Tot voor kort werd het afval gedeeltelijk verscheept naar China, maar door gewijzigde Chinese wetgeving is dit in mindere mate mogelijk. Hierdoor is de markt sterk in ontwikkeling, met ruimte voor nieuwe (buitenlandse) spelers.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

In oktober 2018 heeft het Nederlands postennetwerk in Australië een Holland Pavilion gefaciliteerd tijdens de Waste Expo in Melbourne. Op de Waste Expo werd door Herman Huisman (Rijkswaterstaat) een presentatie gegeven. De presentatie werd zeer goed ontvangen. Daarnaast heeft Huisman een bezoek gebracht aan lokale en regionale overheden in Melbourne, Sydney en Canberra. Nederland is daardoor bij Australische overheden meer onder de aandacht gebracht als een land met afvalverwerkingsexpertise. Op basis van de bezoeken en de huidige situatie waarin Australië zich bevindt, zijn voor Nederlandse bedrijven kansen geïdentificeerd. Tijdens de rondetafelsessie worden deze mogelijkheden besproken.

Programma

TijdOnderdeel
09:00 - 09:15 uurInloop
09:15 - 09:25 uur Situatie in AustraliëFrank van Beuningen, consul-generaal te Sydney
09:25 - 09:45 uurKansen voor Nederland, Herman Huisman, Rijkswaterstaat
09:45 - 10:05 uurNederlandse bedrijven aan het woord
10:05 - 10:20 uurBeschikbare instrumenten RVO.nl
10:20 - 11:00 uurQ & A

Aanmelden en kosten

Meld u aanExterne link vóór 30 januari. Deelname is gratis.

Meer informatie

Heeft u nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met:

Rolf KarstConsulaat-generaal in SydneyE: syd-ez@minbuza.nlExterne linkVoor organisatorische vragen mailt u met bdc@rvo.nl.Externe link

Organisatie

Deze rondetafelsessie wordt georganiseerd door het Australische postennetwerk, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Rijkswaterstaat.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Datum

Vr 1 feb 2019 9:00 uur

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Meld u aan vóór 30 januari