Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Kansenseminar circulaire economie, afvalmanagement en recycling in Ghana

Bent u actief in afvalmanagement, recycling of circulaire economie? En overweegt u om zaken te gaan doen met Ghana, een van de meest stabiele en snelst groeiende economieën van Afrika? Kom dan op 27 juni naar ons kansenseminar in Den Haag.

Aan de hand van een quickscan zijn de belangrijkste bottlenecks en mogelijke oplossingsrichtingen op het gebied van de circulaire economie, afvalmanagement en recycling voor Ghana in kaart gebracht. Dit heeft geleid tot een rapport. Op donderdag 27 juni, presenteert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) dit rapport met de belangrijkste uitkomsten en kansen voor Ghana en Nederlandse ondernemers.

Kansen en business cases

Tijdens het kansenseminar gaan wij graag samen met u aan de slag om te kijken hoe wij mogelijke kansen in Ghana kunnen omzetten in succesvolle business cases (handel, investeringen en innovatie). Te denken valt aan plastics, reparatie en refurbishment, e-waste, circulaire landbouw en recycling.

Met ondersteuning van de Nederlandse ambassade in Ghana zal actief de samenwerking worden gezocht met bedrijven en partijen als de Environmental Services Providers AssociationExterne link, het African Circular Economy NetworkExterne link, UNDPExterne link (die een circulair platform in Ghana ontwikkelt) en de EU Delegatie in Accra.

Programma

TijdOnderdeel
08:30 - 09:00 uurRegistratie/Inloop met koffie en thee
09:00 - 09:05 uurWelkomstwoord door André van Ommeren, Internationale Programma’s, RVO.nl
09:05 - 09:10 uurOpening door Freek van Eijk, Holland Circular Hotspot
09:10 - 09:40 uurPresentatie belangrijkste bevindingen rapport "Market Survey Waste and Circular Economy in Ghana" met Q&A door Bert Keesman, Metasus
09:40 - 09:45 uurIntroductie break-outsessies door Judith Gerretsen, RVO.nl moderator
09:45 - 10:45 uurBreak-outsessies:
  • Biomassa
  • Afval
  • Circulaire economie
10:45 - 11:30 uurTerugkoppeling break-outsessies en follow-up afspraken
11:30 - 12:30 uurNetwerklunch

Kosten en deelname

Deelname is gratis.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met:

Corinne Abbas, Business Development Coach RVO.nlE: corinne.abbas@rvo.nlExterne linkT: 06 113 642 18

Deelnemers krijgen het concept marktrapport circa een week van tevoren toegestuurd. De quickscan is in opdracht van RVO.nl door Holland Circular Hotspot en MetaSus uitgevoerd.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

  • Deelname is gratis