Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Kansenseminar duurzame mode in Italië

Bent u ondernemer in de modesector of ontwerper met interesse om in Italië te produceren? En wilt u samenwerken met Italiaanse partners om zo uw kansen op succes te vergroten? Kom dan op 15 oktober naar Amsterdam, naar het kansenseminar over duurzame mode in Italië.

Italië neemt op het gebied van de mode een belangrijke positie in op het wereldtoneel. De hele keten – van (textiel)productie tot retail – is van oudsher in dit land aanwezig. Kennis en ambachtelijke vaardigheden zijn volop te vinden bij de bedrijven, die veelal door families worden gerund. Momenteel is de sector flink in beweging. Verduurzaming is noodzakelijk en ontwikkeling en innovatie zijn van strategisch belang voor de bedrijven en het hele land.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Italiaanse economie is omvangrijk en veelzijdig en heeft de 2e grootste maakindustrie van Europa. Italië is onze 6e exportpartner met 20 miljard aan goederenexport. De import uit Italië bedraagt 10 miljard euro (cijfers van 2018). Productie wordt gedeeltelijk verplaatst uit de lagelonenlanden; de sector zoekt naar oplossingen dichter bij huis. Innovatieve en duurzame ondernemers hebben behoefte aan transparantie en open communicatie. Italië biedt veel mogelijkheden voor productontwikkeling. Daarnaast is het land de poort tot verkoop op internationaal niveau.

Kansenrapport

Tijdens het seminar wordt de sectorstudie 'Sustainable fashion in Italy: a guide for Dutch fashion entrepreneurs' gepresenteerd. De studie is uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse ambassade in Rome, het Nederlands consulaat-generaal in Milaan en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Italiaanse modeondernemers lichten de sectorstudie toe.

Handelsmissie

U krijgt ook informatie over de missie die in november plaatsvindt en Italiaanse (productie)bedrijven bezoekt. Inschrijving hiervoor is mogelijk tijdens het seminar.

Programma

TijdOnderdeel
18:00 - 18:30 uurOntvangst, binnenloop
18:30 - 19:00 uurKorte introductie Ambassade en Consulaat-Generaal in Italië, RVO.nl en gemeente Amsterdam:- Kristina van der Veer – consulaat-generaal Milaan- Philippe Evers – RVO- Annemarie Satink – Gemeente Amsterdam
19:00 - 20:00 uurPaneltalk Italiaanse ondernemers:
- Paolo Naldini – CEO Cittadellarte Fondazione Pistoletto
- Matteo Ward – oprichter Wrad en activist Fashion Revolution
- Andrea Venier – CEO Officina +39
- Flavia la Rocca – ontwerper en winnaar Green Carpet Awards 2019
- Carlo Convini – Project Manager Textiles Italy, Lenzing AG
Moderator:- Informatie/toelichting missie November
20:00 - 20:30 uurQ&A
20:30 - 20:45 uurAfsluiting
21:00 - 22:00 uurBorrel en hapjes

Aanmelden en kosten

Meld u aanExterne link vóór 12 oktober. Deelname is gratis. De voertaal tijdens het seminar is Engels.

Meer Weten?

Neem voor inhoudelijke vragen contact op met:Philippe Evers, Business Development Coach Italië bij RVO.nlM: 06 5548 4076E: philippe.evers@rvo.nlExterne link

Neem voor organisatorische vragen contact op met:Ryan Haripersad, Project Evenementen Medewerker bij RVO.nlM: 06 1178 1796E: ryan.haripersad@rvo.nlExterne link

Mogelijk gemaakt door Trade & Innovate NL

Trade & Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade & Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.Logo Trade and Innovate

Lees meer op de website van Trade & Innovate NLExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

  • Meld u aan vóór 12 oktober
  • Deelname is gratis
  • Voertaal is Engels