Kansenseminar green economy en e-mobility in Italië

Wilt u informatie over uw kansen op het gebied van green economy en e-mobility in Italië? Of wilt u meer weten over de Holland Lounge tijdens de grootste Italiaanse duurzaamheidsbeurs Ecomondo? Kom dan op 14 juni naar het kansenseminar in Den Haag.

Binnen Europa neemt Italië een vooraanstaande positie in op het gebied van circulaire economie, afvalrecycling, duurzame energie en organische landbouw.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Italiaanse economie is divers en biedt uiteenlopende kansen voor Nederlandse ondernemers. Er zijn interessante ontwikkelingen op het gebied van e-mobility, zoals de toename van elektrische auto's en openbaar vervoer, sharing mobility diensten en elektrische laadpunten.

Kansenrapport

Om de kansen voor e-mobility in kaart te brengen, is een kansenrapport opgesteld, in opdracht van de Nederlandse ambassade in Rome, het Nederlands consulaat-generaal in Milaan en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit rapport wordt gepresenteerd tijdens het kansenseminar op 14 juni 2019.

Vakbeurs

EcomondoExternal link is een toonaangevende beurs, één van de belangrijkste in Europa. Bedrijven uit de volledige waardeketen van de circulaire economie, van afvalverwerking tot waterzuivering tot duurzame energie en e-mobility zijn aanwezig op deze internationale vakbeurs. De beurs vindt plaats van 5 tot en met 8 november in Rimini.

Holland Lounge

Nederland wordt op de beurs vertegenwoordigd op diverse seminars en met een representatieve Holland Lounge, in samenwerking met FME. De Holland Lounge biedt naast een collectieve ruimte met facilitaire voorzieningen, gelegenheid voor het ontvangen van relaties en de mogelijkheid voor presentaties. Bekijk de Holland Lounge op Ecomondo 5 tot 8 november 2019 Italië External link evenement via RVO.nl.

TijdOnderdeel
10:00 - 10:05 uurOntvangst met koffie/thee; opening en welkom
10:05 - 10:20 uurPresentatie: Dienstverlening ambassade en consulaat-generaal in Italië en instrumentarium RVO.nl
10:20 - 10:40 uurPresentatie: Ontwikkelingen in de groene economie in Italië en kansen voor Nederland - door Raimondo Orsini, Directeur Foundation for Sustainable Development in Rome
10:40 - 11:30 uurPresentatie: Ecomondo beurs en Holland Lounge
11:30 - 12:00 uurVertegenwoordiger van Ecomondo beurs (t.b.c.)Vertegenwoordiger van ENVAQUAExternal linkPitch Nederlands bedrijf dat deelneemt aan Ecomondo
11:30 - 12:00 uurPresentatie kansenrapport 'Italy E-mobility study: opportunities and barriers for Dutch entrepreneurs in the Italian e-mobility sector' - Raimondo Orsini, Directeur Foundation for Sustainable Development in Rome
12:00 - 13:00 uurNetwerklunch

Deelname en kosten

Meld u aanExternal link vóór 10 juni. Deelname is gratis. De voertaal is Engels.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Philippe Evers, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: philippe.evers@rvo.nlExternal link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Datum

Vr 14 jun 2019 10:00 uur

Kosten

  • Meld u aan vóór 10 juni
  • Deelname is gratis
  • Voertaal is Engels
Direct aanmelden