Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Kansenseminar green economy en e-mobility in Italië

Wilt u informatie over uw kansen op het gebied van green economy en e-mobility in Italië? Of wilt u meer weten over de Holland Lounge tijdens de grootste Italiaanse cleantech en green economy beurs Ecomondo? Kom dan op 14 juni naar het kansenseminar in Utrecht.

Binnen Europa neemt Italië een vooraanstaande positie in op het gebied van circulaire economie, afvalrecycling, waterzuivering en duurzame energie.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Italiaanse economie is divers en biedt uiteenlopende kansen voor Nederlandse ondernemers. Er zijn ook interessante ontwikkelingen op het gebied van e-mobility, zoals de toename van elektrische auto's en openbaar vervoer, sharing mobility diensten en elektrische laadpunten.

Holland Lounge op vakbeurs Ecomondo

EcomondoExterne link is een toonaangevende beurs, één van de belangrijkste in Europa. Bedrijven uit de volledige waardeketen van de circulaire economie, van afvalverwerking tot waterzuivering tot duurzame energie en e-mobility zijn aanwezig op deze internationale vakbeurs. De beurs vindt plaats van 5 tot en met 8 november in Rimini.

Nederland wordt op de beurs vertegenwoordigd met een representatieve Holland Lounge, in samenwerking met FMEExterne link, en op diverse seminars. De Holland Lounge biedt naast een collectieve ruimte met facilitaire voorzieningen, gelegenheid voor het ontvangen van relaties en de mogelijkheid voor presentaties. Bekijk de Holland Lounge op Ecomondo 5 tot 8 november 2019 Italië Externe link evenement via RVO.nl.

Kansenrapport

Om de kansen voor e-mobility in Italië in kaart te brengen, is een kansenrapport opgesteld, in opdracht van de Nederlandse ambassade in Rome, het Nederlands consulaat-generaal in Milaan en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit rapport wordt gepresenteerd tijdens het kansenseminar op 14 juni 2019.

Programma seminar

TijdOnderdeel
09:30 - 10:00 uurOntvangst met koffie en thee
10:00 - 10:05 uurOpening en welkom - Philippe Evers
10:05 - 10:20 uurPresentatie: Dienstverlening ambassade en consulaat-generaal in Italië en instrumentarium RVO.nl - Daniela Colpani, consulaat-generaal in Milaan; Nicole Hablé, ambassade in Rome; Philippe Evers, Business Development Coach Italië, RVO.nl
10:20 - 10:40 uurPresentatie: Ontwikkelingen in de groene economie in Italië en kansen voor Nederland - Raimondo Orsini, Directeur Foundation for Sustainable Development in Rome
10:40 - 11:30 uurPresentatie: Ecomondo beurs en Holland LoungeEcomondo beurs - Silvia Gabellini, Sales Account InternationalRogier Blokdijk, Business Development Manager International FME
11:30 - 12:00 uurPresentatie kansenrapport 'Italy E-mobility study: opportunities and barriers for Dutch entrepreneurs in the Italian e-mobility sector' - Raimondo Orsini, Directeur Foundation for Sustainable Development in Rome
12:00 - 13:00 uurNetwerklunch

Deelname en kosten

Deelname is gratis, meld u wel aanExterne link. De voertaal is Engels.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Philippe Evers, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: philippe.evers@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Croeselaan 15
3521 BJ Utrecht

Datum

Vr 14 jun 2019 10:00 uur

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Voertaal is Engels