Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Kansenseminar Hernieuwbare energie Marokko

Bent u actief in de (hernieuwbare) energiesector en wilt u uw kansen verkennen op de Marokkaanse markt? Kom dan op woensdag 27 november naar het kansenseminar Hernieuwbare energie in Marokko, bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in Den Haag.

In 2030 wil Marokko 52% van de benodigde elektriciteit uit hernieuwbare energie halen. Momenteel zijn ze goed op weg met 35% uit duurzame energie, maar er is nog een weg te gaan.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De mogelijkheden in de Marokkaanse markt zijn enorm. Het land is door zijn groene doelstellingen een voorloper in Afrika en daarom ook een kansrijke markt voor bedrijven die zich verder willen oriënteren op dit continent.

Er is in Marokko een stijgende vraag naar andere toepassingen van energie. Dat komt niet alleen doordat de toegenomen industrialisering gebruikmaakt van vervuilende bronnen. Maar ook omdat er meer vraag is naar energie door de agrarische sector en het toenemende toerisme (transport, hotels, golfbanen). Dit biedt kansen aan Nederlandse bedrijven in duurzame energie uit zon, wind, water en biomassa.

Presentatie kansenrapport

In 2018 is er een kansenrapport verschenen over hernieuwbare energie en waar de kansen in de subsectoren liggen. Met name bedrijven in advisering en technologietoelevering van zonnepompen, energieopslag, warmtepompen, zonnepanelen, biomassa, energie-efficiëntie en oplossingen in koelketens maken kans in Marokko.

Tijdens dit kansenseminar presenteren wij het rapport over hernieuwbare energie en bespreken we de laatste kansen en ontwikkelingen in Marokko. Wij gaan dan ook graag met u in gesprek om van elkaars ervaringen te leren.

Voorlopig programma

TijdOnderdeel
12:45 - 13:15 uurInloop en lunch
13:15 - 13:20 uurOpening door RVO.nl
13:20 - 13:50 uurKansenrapport Hernieuwbare energie - NABC
13:50 - 14:05 uurUpdate laatste ontwikkelingen hernieuwbare energie - Nederlandse ambassade in Rabat
14:05 - 14:15 uurHoe helpt RVO.nl bedrijven bij ondernemen
14:15 - 14:30 uurQ&A
14:30 - 15:00 uurNetwerken, met koffie en thee

Deelname en kosten

Meld u aanExterne link vóór 22 november. Deelname is gratis. Let op, er is een gering aantal plaatsen beschikbaar. Dit seminar is bedoeld voor bedrijven actief in de betreffende sector. Bij no-show zonder afmelding wordt € 75 in rekening gebracht.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Kim Mulder, Business Development Coach Noord-AfrikaE: kim.mulder-romeijn@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Datum

Wo 27 nov 2019 12:45 uur

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Aanmelden uiterlijk op 21 november
  • Bij no-show brengen wij € 75 in rekening