Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Kennis en technologie innovatiemissie Californië: Next Generation Farming

Bent u actief op het gebied van smart agriculture en heeft u interesse in samenwerking met Californië? Ga dan mee met de kennis- en technologie innovatiemissie in november.

De doelen van deze missie zijn:

  • Beter inzicht krijgen in de ontwikkelingen rondom toepassing van smart technologie (robotica, ICT en automatisering) in de primaire landbouw (volle grondteelten en tuinbouw) en de kennisontwikkeling daaromheen.
  • Koppelen van Nederlandse kennis en technologie aan Californische partners en de mogelijkheden voor langdurige samenwerking met California verkennen en/of benutten op het gebied van kennis en technologie-innovatie.

Optie: bezoek aan Vancouver

Naast een 3-daags programma in Californië bieden we op 17 november optioneel een bezoek aan Vancouver (Canada) aan, georganiseerd door de Nederlandse Consul Generaal in Vancouver.

Waarom samenwerking met Californië?

Klimaatverandering en recente beleidsontwikkelingen hebben een grote impact op de agrarische sector in Californië. De recorddroogte zorgt er voor dat agrarisch ondernemers dringend behoefte hebben aan mogelijkheden om het bedrijf en met name het watergebruik slim te managen. Daarnaast groeit de behoefte aan automatisering door de steeds hogere arbeidskosten

De missie is startpunt voor het versterken en verder uitbouwen van de meerjarige samenwerking tussen Nederland en Californië op het gebied van 'smart agriculture'. Californië heeft Nederland ook het nodige te bieden. Net als Nederland loopt Californië voorop in technologie en kennisontwikkeling in het agrodomein.

Daarnaast kunnen we veel leren van het innovatie ecosysteem in California waar accelerators, incubators en private investeerders een belangrijke rol spelen.

Voor wie?

Bent u verbonden aan een kennisinstelling of technologieprovider of bent u onderzoeker? En actief op 1 van de onderstaande thema’s met focus op de primaire sector en geïnteresseerd in kennis of technologie innovatie samenwerking met Californië? Dan is deze missie mogelijk interessant voor u. De thema’s zijn:

  • Smart Irrigation
  • Robotics/Automation
  • Sensors/Data Analysis
  • Vertical Farming/Greenhouse Technology

Speciale aandacht gaat uit naar innovatieve technologiegedreven start- en scale-ups uit Nederland die behoefte hebben aan rechtstreekse contacten met agrarische bedrijven, brancheorganisaties en techbedrijven in Californië. Uiteindelijke deelname zal afhangen van het aantal beschikbare plekken en hoe goed uw technologie binnen de scope en het doel van de missie past.

Conceptprogramma

Het concept missieprogramma (in het Engels)Externe link is in ontwikkeling. Dit vullen we de komende weken verder in, mede op basis van uw mogelijke deelname en specifieke wensen. Het conceptprogramma bevat onder andere bezoeken en rondetafelgesprekken bij agrarisch ondernemers, innovatiecentra en brancheorganisaties in de Central Valley, een bezoek aan accelerators in San Francisco en een seminar.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon, exclusief btw. Hierbij is inbegrepen deelname aan het collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen en lunch en diners indien vermeld in het programma. Deelname is exclusief reis- en verblijfskosten, alle individuele kosten, mogelijke kosten voor de matchmaking en de extra kosten als u kiest voor de optie om naar Vancouver te gaan.

Aanmelding

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan vóór 9 oktober 2017 aan via het registratieformulierExterne link. Hier kunt u ook uw interesse aangeven in het optionele bezoek aan Vancouver.

Op woensdag 18 oktober van 9.30 tot 12.00 uur organiseert RVO.nl een voorbereidende bijeenkomst in Den Haag waar deelnemers input kunnen geven op het missieprogramma.

Meer weten?

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan contact op met:

Of stuur een mail naar innovatiemissies@rvo.nlExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

5 dagen

Kosten

Deelnamekosten bedragen € 250 exclusief btw