Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Klaar voor de start? Export!

Ziet u kansen voor uw product in het buitenland, maar zoekt u hulp bij het zetten van de eerste stap? Of exporteert u al, maar wilt u nieuwe markten verkennen? Kom dan op donderdag 19 maart naar de bijeenkomst Klaar voor de start? Export!

Spreker Esther Raats-Coster neemt u mee in de wereld van internationaal ondernemen. Deze onderneemster in hart en nieren heeft haar voormalige bedrijf Bandridge Europe (leverancier van accessoires op het gebied van multimedia, audio en video) uitgebreid naar activiteiten in 60 landen. Momenteel is ze coach en mentor van verschillende ondernemers.

Workshops

In 2 rondes zijn er diverse workshops over internationaal ondernemen. U kunt kiezen uit:

1. Verkoop je product: pitchen, overtuigen en presenteren!

U weet wat de kwaliteit is van uw product, maar uw mogelijke zakenpartner of klant hiervan overtuigen kan nog best een uitdaging zijn. Tijdens deze pitchworkshop behandelen we een zo compleet mogelijk programma rondom pitchen, overtuigen en presenteren. We gaan aan de slag met de theorie van kort en kernachtig presenteren, de structuur van een goede pitch en inspelen op de spanningsboog van de toehoorder.

2. Financiering voor starters bij internationaal ondernemen

De rijksoverheid biedt op verschillende manieren (financiële) ondersteuning om u te positioneren in het buitenland. In deze sessie ligt de focus op de voucherregelingenExterne link, waarmee u een financiële tegemoetkoming kunt ontvangen om deel te nemen aan een handelsmissie of voor de inhuur van een internationale jurist, fiscalist of belastingadviseur.

3. Cultuur van het zakendoen

Elk land staat bekend om zijn eigen zakencultuur. Zo worden Nederlanders vaak getypeerd als direct en zelfverzekerd. Hoe komt u over op uw zakenpartner? En bent u zich daarvan voldoende bewust? Deze sessie geeft u door middel van sprekende voorbeelden meer inzicht in de culturele (zakelijke) verschillen tussen Nederland en een aantal andere landen. U krijgt ook tools om de typische valkuilen voor Nederlanders te vermijden.

4. Internationaal ondernemen: RVO.nl en het ambassadenetwerk helpen je verder

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft u toegang tot een wereldwijd buitenlandnetwerk. Dit netwerk bestaat uit ambassades en consulaten, Innovatie Attachés, Landbouwraden, Netherlands Business Support Offices (NBSO's) en Regional Business Developers. Ontdek tijdens deze sessie hoe dit netwerk u kan helpen bij internationaal zakendoen, investeringen, onderzoek en samenwerking.

Gesprekken met experts

Gedurende de hele middag kunt u spreken met experts op het terrein van exportcoaching, landeninformatie en websiteoptimalisatie. Heeft u specifieke vragen over de Brexit? Kom ook dan naar de bijeenkomst en leg uw vragen voor aan het BrexitloketExterne link.

MKB Export Award

Op 19 maart wordt ook bekendgemaakt wie de winnaar is van de MKB Export Award 2018. Met de award wordt een mkb-ondernemer geholpen om zijn of haar bedrijf symbolisch op de wereldkaart te zetten en internationale ambities waar te maken. Deze prijs is een initiatief van MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), in samenwerking met taleninstituut Regina Coeli.

Programma

TijdOnderdeel
15:00 - 15:30 uurInloop en registratie
15:30 - 16:15 uurPlenaire openingssessie + uitreiking award
16:30 - 17:15 uurWorkshopronde 1
17:30 - 18:15 uurWorkshopronde 2
18:30 - 20:00 uurNetwerkborrel en informatiemarkt

Aanmelden en kosten

Meld u aan Externe linkvóór 13 maart. Deelname aan het evenement is gratis. Bij no-show betaalt u € 75.

Bent u een (SIB-)consultant of adviseur? Dan ontvangt u apart een uitnodiging.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem voor meer informatie contact op met:

Afdeling Klantcontact van RVO.nlE: klantcontact@rvo.nlExterne linkT: 088 042 4242

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Regina Coeli (Nonnen van Vught)
Martinilaan 12
5262 BR Vught

Datum

Di 19 mrt 2019 15:00 uur

Kosten

  • Aanmelden vóór 13 maart
  • Deelname is gratis
  • Bij no-show betaalt u € 75