Kristalevent 2022

Aankomende Europese wetgeving maakt MVO-verslaglegging relevanter dan ooit. Is uw bedrijf zich al aan het voorbereiden op de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en wilt u graag aan de slag met het verbeteren van uw MVO-verslaglegging?

Raak geïnspireerd tijdens op het Kristalevent! Tijdens deze feestelijke digitale bijeenkomst praten we u bij over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de CSRD. Ook worden er inspirerende praktijkvoorbeelden op thema’s als ketentransparantie, stakeholder engagement en dilemma’s binnen MVO-verslaglegging uitgelicht én is er bij dit alles specifieke aandacht voor het jurythema 'mensenrechten'. Er is daarnaast ruimte voor het stellen van vragen aan experts en de uitgelichte genomineerde bedrijven. De dag sluit uiteraard af met de toelichting en bekendmaking van de winnaar van de Kristalprijs 2022!

"Bedrijven hebben het potentieel, maar vooral ook de verantwoordelijkheid, om bij te dragen aan deze collectieve inspanning voor een betere wereld. Bovendien is dit in hun belang, want binnen niet al te lange tijd zal daar, op dat terrein ook de echte winst worden gemaakt.” (Kristalevent 2021)

Diederik SamsomKabinetschef van eurocommissaris Frans Timmermans

Voor wie?

Iedereen die zich bezighoudt met MVO-verslaglegging ­­­kan deelnemen aan het event. Bent u koploper op het gebied van MVO-verslaglegging of heeft u nog veel stappen te maken op dit gebied? Het Kristalevent is voor iedereen interessant.

Waarom deelnemen?

 • Het Kristalevent is een dynamische bijeenkomst over transparante maatschappelijke verslaglegging. Met alle opgedane kennis kan iedere deelnemer de eigen verslaglegging op een manier verbeteren.
 • Doe aan de hand van praktijkvoorbeelden inspiratie op.
 • Ontvang informatie over de CSRD-wetgeving (is vanaf 2024 van kracht).
 • Hoor welke organisatie de Kristalprijs 2022 wint, en waarom.
 • Kom meer te weten over het thema van dit jaar: ‘Transparantie over impact van en op mensenrechten in het licht van mondiale uitdagingen’ en hoe hiermee om te gaan in de eigen verslaglegging.

"De impact op mensenrechten en van mensenrechten is het thema [van 2022]. Dit is een thema dat alle bedrijven aangaat. Je zou kunnen denken, ach, daar heeft een Nederlands bedrijf niets mee te maken. Verkijk je niet, dit is niet iets wat alleen voor internationaal opererende bedrijven geldt, hier hebben we nog heel veel te winnen..” (Kristalevent 2021)

Monika MilzVoorzitter Kristaljury

Programma

 1. Opening door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat – Gerdine Keijzer-Baldé / Plaatsvervangend Secretaris-Generaal, ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
 2. Opening door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants - Patrick Gabriëls / Voorzitter Stuurgroep Duurzaamheid NBA en Managing Partner Assurance, lid raad van bestuur EY Nederland
 3. Uitblinkers aan het woord over:
  • Supply chain transparency - Belinda Christine Borck, Impact Manager en Pavithra Ram, Impact Navigator / Tony's Chocolonely
  • Dilemma’s in implementation of Human Rights due diligence - Arnoud van Vliet, Manager CSR & Quality / Zeeman
 4. Vragenronde
 5. De aanloop naar de CSRD: waar staan we? - Usha Ganga, Themaregisseur Duurzaamheid / Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants
 6. Spotlight: de CSRD en het thema mensenrechten - David Vermijs / Director Business Engagement Shift Project / Sustainability Reporting Board Member EFRAG
 7. Prijsuitreiking:
  • Toelichting en bekendmaking door de Kristaljury - Monika Milz / Voorzitter Kristaljury
  • De winnaar aan het woord
 8. Afsluiting

Het programma staat onder leiding van dagvoorzitter Fiona Yauw. De voertaal van het evenement is Nederlands, maar het wordt live in het Engels ondertiteld.

Aanmelden

Meld u aan via het online registratieformulier.

Meer weten?

Dit event wordt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) georganiseerd, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Lees meer over de Kristalprijs en de Transparantiebenchmark

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1