Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Masterclass 'Internationaal samenwerken en intellectueel eigendom'

Werkt u samen met organisaties of bedrijven in het buitenland? Of bent u van plan hier binnenkort mee te starten? Dan moet u weten wat er komt kijken bij internationaal zakendoen op het gebied van intellectueel eigendom. Kom naar de Masterclass Octrooien & Intellectueel eigendom.

Octrooiadviseur Ilona Koomen (Octrooicentrum Nederland, onderdeel van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) en octrooigemachtigde Vincent Rijsdijk (Arnold & Siedsma) gaan in 2 sessies dieper in op wat er allemaal komt kijken bij zakendoen over de grens op het gebied van intellectueel eigendom.

Waar de masterclass over gaat

Intellectuele eigendomsrechten zoals octrooirecht, auteursrecht en merkrecht zijn weliswaar internationaal geharmoniseerd, maar kunnen in detail (sterk) verschillen. Ook zijn er in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en de VS meer merken en octrooien van kracht, waardoor de kans op inbreuk groter is dan in Nederland. De voorbereiding op de samenwerking is eveneens belangrijk. Bedenk daarom vooraf goed welke kennis u wilt delen met de andere partij(en) en welke afspraken u daarover wilt maken.

Sessie 1: Slim omgaan met kennis bij (internationale) samenwerking

Een slechte voorbereiding van de samenwerking en verschillen in nationale wetgeving kunnen voor misverstanden en vervelende situaties zorgen. Ilona laat zien hoe u slimmer samenwerkt in het buitenland en waar u terecht kunt voor meer informatie. Door de aangereikte “IE-wijzer samenwerking” gaat u beter voorbereid een internationale samenwerking aan. Ilona is octrooiadviseur bij Octrooicentrum Nederland (onderdeel van RVO

Sessie 2: Bescherming intellectueel eigendom

Vincent gaat in op de aanpak. Wat is er wel en niet mogelijk bij het beschermen van uw intellectueel eigendom? Wat zijn de valkuilen en waar liggen de kansen? Vincent werkt bij Arnold & Siedsma, een internationale organisatie gespecialiseerd in octrooien, merken en modellen recht en IE advocatuur.

Programma

15:00 uur – Ontvangst (in Zwolle, de exacte locatie volgt later)15:15 uur – Opening door Trade Office15:30 uur – Sessie 1: Slim(mer) internationaal samenwerken door Ilona Koomen (RVO)16:30 uur – Sessie 2: Bescherming intellectueel eigendomsrecht door Vincent Rijsdijk (Arnold & Siedsma)17:15 uur – Netwerken en borrel17:30 uur – Einde programma

Aanmelden

Interesse? Meld u aan via het aanmeldformulier op de site van Kennispoort ZwolleExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

Deelname is gratis