Zoeken

Masterclass rekentool Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving

Meerdere keren per jaar organiseren wij een Masterclass Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving. U oefent tijdens de masterclass met de rekentool met de nieuwste informatie. U leert de rekentool vlot toe te passen in uw eigen werk.

Nieuwste versie rekentool

Met de nieuwste versie van de Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving (UMGO) vergelijkt u verschillende opties voor warmte- en koudevoorziening met elkaar. Dit kan op gebieds- en op gebouwniveau, voor woningbouw en gebouwen zonder woonbestemming (utiliteit). Het primair fossiel energieverbruik en de CO2-uitstoot komen ook in beeld. U rekent met de BENG-eisen.

Volgens de laatste regels

Deze versie volgt de huidige bouwregels op basis van de NTA8800. Dus naast de BENG-eisen en nieuwste labels, is ook de Standaard opgenomen in de Uniforme Maatlat. De rekentool gebruikt de nieuwste versie van de referentiewoningen, voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Aanmelden

De masterclass is gratis. Meldt u zich wel van tevoren aan. De masterclass vindt plaats op het RVO-kantoor in Utrecht.

Meer weten?

Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1