Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Masterclass Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving - Utrecht

Op 19 november organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een masterclass over het instrument Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving. Deelnemers maken kennis met de nieuwste versie van deze rekentool.

De masterclass is voor consultants en voor energie-experts van grotere gemeenten of corporaties. De bijeenkomst is van 13:30 uur tot 16:30 uur in Utrecht.

Rekentool

Met de Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving kunt u verschillende warmte- en koudevoorzieningsopties met elkaar vergelijken. Dit kan zowel op gebiedsniveau als op gebouwniveau (woningbouw en utiliteit). Ook het primair fossiel energieverbruik en de CO2-uitstoot komen in beeld. Nieuw is dat er ook al kan worden gerekend met de toekomstige BENG-eisen én met de actuele EPC-eisen.

Aangescherpte regels

In de nieuwste versie van de Maatlat is ook het vernieuwde Energielabel opgenomen. Het instrument maakt daarbij gebruik van de nieuwste versie van de referentiewoningen, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Tijdens de masterclass oefent u met het instrument, zodat u het vlot kunt toepassen in uw eigen werk.

Meld u aan

Meld u aan via het aanmeldformulierExterne link.

Meer weten?

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

Deelname is gratis. U moet zich wel aanmelden.