Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Masterclass Woonvarianten voor senioren

Burgerinitiatieven en sociaal ondernemers kunnen met behulp van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ) een woonzorginitiatief ontwikkelen en verwerven of bouwen. Wilt u meer weten over deze regeling en bent u op zoek naar inspiratie? Meld u dan aan voor de masterclass Woonvarianten voor senioren.

Senioren moeten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Maar hun leefomgeving en hun woning moeten daar wel geschikt voor zijn. Het aanbod van woonvormen voor senioren blijft sterk achter op de vraag. Om die reden heeft het Rijk de SWZ in april 2019 in het leven geroepen.

Voor wie?

De masterclass is interessant voor (potentiële) initiatiefnemers van woonvormen voor senioren, met name sociaal ondernemers, bewonersinitiatieven en burgers.

Wat gaan we doen?

Laat u tijdens deze masterclass inspireren door een mooi voorbeeld van een woonvorm voor senioren: De Oosterburen. Hoe pakken 19 bewoners van 45-plus het aan om zelfstandig, maar óók samen, met gemeenschappelijke voorzieningen te wonen? Bewoners geven u een kijkje in de keuken.

Kitty Hesen van KilimanjaroWonen vertelt over 'wonen voor gevorderden' en hoe bewoners zelf ontwikkelaar kunnen worden.

Ook komt u alles te weten over de mogelijkheden van de SWZ. Frank van der Voort van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is nauw betrokken bij deze regeling en legt uit hoe u hier gebruik van maakt. Uiteraard krijgt u volop ruimte om vragen te stellen.

Aanmelden

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt, maar we kunnen u op een wachtlijst plaatsen. Ga daarvoor naar het online aanmeldformulierExterne link.

Meer weten?

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

De Oosterburen
Hertoglaan 1 – 27
5213 XV Den Bosch

Datum

Do 17 okt 2019 13:30 uur

Kosten

Deelname is gratis