Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Missie gezondheidszorg Texas met Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS

Bent u actief in de Life Sciences & Health-sector en geïnteresseerd in de Verenigde Staten? Ga dan van 4 tot en met 9 maart mee met de missie naar Texas onder leiding van Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Tijdens deze missie ligt de focus op de Texaanse steden Houston en Austin.

Voor wie?

Deelname is interessant voor bedrijven en organisaties die actief zijn in de Life Sciences & Health-sector, met name op het gebied van eHealth/Digital Health, Mobility & Vitality en Medical Devices.

Kansenrapport

Aanleiding voor deze missie is het kansenrappport Texas Healthcare Market StudyExterne link en het fact-findingbezoek aan Texas in maart 2018. In september nam een delegatie uit Houston en Austin succesvol deel aan het Health~Holland Visitors Programme en de World of Health Care in Rotterdam.

Met het bezoek van een Nederlandse delegatie uit de gezondheidszorg leggen we nieuwe en bestaande contacten in Texas. Dit als onderdeel van de strategische benadering gericht op de Verenigde Staten. Lees ook de Top 10 Reasons: Why Texas is interesting for the Dutch LSH sector (pdf, Engelstalig)Externe link.

Programma

In korte tijd krijgt u vele inzichten van de gezondheidssector in Texas en legt u contacten met relevante beleidsmedewerkers, stakeholders en potentiële zakenpartners.

Het conceptprogramma is als volgt:

  • Collectieve bezoeken aan relevante organisaties, ziekenhuizen, Texas Medical Centre, etc;
  • Een netwerkreceptie om (informeel) contacten te leggen;
  • Matchmaking met relevante partijen, gericht op de individuele behoeften van de deelnemende bedrijven;
  • Kennisdeling en netwerken met andere leden van de Nederlandse delegatie;
  • Ondersteuning door RVO.nl, NBSO Texas, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Task Force Health Care (TFHC).

Kosten

Deelname kost € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie). Iedere extra deelnemer betaalt € 250.

Het dienstenpakket bestaat uit deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen, individuele matchmaking, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens uw verblijf in Texas.

Reis- en verblijfkosten en eventuele meerkosten in het kader van de individuele matchmaking (zoals individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Deelname

De inschrijving voor de missie is gesloten.

RVO.nl vindt het belangrijk dat de organisaties die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Na aanmelding vindt een intake (per bedrijf) plaats.

Bezoek SXSW Conference (optioneel)

De missie sluit aan op de start van de South by South West (SXSW) ConferenceExterne link. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in Austin, waar de creatieve sector en professionals bij elkaar komen. Er worden meer dan 25 verschillende tracks aangeboden, waaronder een Health & Medtech TrackExterne link. Met meer dan 70.000 deelnemers en artiesten is SXSW een effectief kanaal om te netwerken en business te promoten. U kunt uw verblijf in Texas verlengen met een bezoek aan de SXSW. Deelname is op eigen initiatief en op eigen entree-Externe link en verblijfskosten.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Mieke FlierhuisE: mieke.flierhuis@tfhc.nlExterne linkT: 070 219 9009

Stephan van de WallE: stephan.vandewall@rvo.nlExterne linkT: 06 1528 6275

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in samenwerking met het NBSO Texas en de Task Force Health Care (TFHC). Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, leidt de delegatie.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Texas

Datum

Ma 4 mrt 2019 - 9 mrt 2019

Kosten

  • De inschrijving is gesloten
  • Deelname kost € 500 per organisatie (maximaal 2 deelnemers)
  • Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 per extra deelnemer
  • Elke deelnemer moet zich apart aanmelden
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening