Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeEvenementen

NL paviljoen op de Robotica beurs World Fira in Toulouse

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 2 min lezen

Grootste AgTech-robotica beurs

World FIRA (Forum international de la robotique agricole) is de grootste internationale AgTech-robotica beurs. Hier worden de meest geavanceerde technologieën voor autonome landbouw geshowd. Ook geven sprekers en onderzoekers uit landen over de hele wereld presentaties over verschillende onderzoeksprojecten.

Net als tijdens de editie van 2023 vinden er ook dit jaar weer velddemonstraties plaats. Voor de editie 2024 verwacht de beursorganisatie een grote opkomst van onder andere coöperaties, robotfabrikanten en telers. RVO organiseert ook dit jaar tijdens World FIRA 3 dagen lang het NL Paviljoen . Dit doen we samen met het Ministerie van Landbouw en de Nederlandse ambassade in Frankrijk .

Voor wie?

Het NL Paviljoen heeft ruimte voor 10 Nederlandse organisaties die actief zijn in de AgTech-robotica. In het paviljoen kunnen zij zich presenteren, netwerken en kennis delen. Het NL Paviljoen is voor ondernemers die actief zijn in het ontwikkelen van duurzame voor de landbouwsector.

Wat biedt het NL Paviljoen?

  • U heeft toegang tot de Netherlands lounge voor uw afspraken.
  • U ontmoet belangrijke spelers en experts op internationaal niveau tijdens de conferenties, op de beurs en tijdens de netwerkcocktail op het Nederlands paviljoen.
  • U kunt zich inschrijven voor b2b-ontmoetingen, georganiseerd door Europe Enterprise Network (EEN) in samenwerking met de organisatie van de FIRA.
  • U woont demonstraties bij of toont uw eigen robot tijdens de velddemonstraties (op inschrijving, maar gratis en na goedkeuring van de beursorganisatie – deadline voor inschrijving 21 december 2023).

Deelname en kosten

Deelname kost € 500 per organisatie, met maximaal 2 deelnemers per bedrijf. Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 250 per extra deelnemer. Iedere deelnemer meldt zich apart aan.

Kosten voor reis en verblijf zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname aan het NL paviljoen. Aanmelden kan tot uiterlijk 21 december 2023.

Nederland en Frankrijk zetten in op AgTech

Frankrijk en Nederland werken beiden hard aan verduurzaming van de landbouw. De Franse en de Nederlandse overheid investeren dan ook op grote schaal in digitalisering en robotisering in de landbouw. Nederland doet dat via het zogenaamde Nationaal Groeifonds (investeringsprogramma's zoals NEXTGEN HighTech). In Frankrijk gebeurt het via het programma France 2030.

In beide programma's worden tientallen miljoenen euro's uitgetrokken voor de verdere ontwikkeling en toepassing van digitalisering en robotisering in de landbouw en voedselproductie.

Europa wil zelfstandiger worden en zich beter kunnen meten met grote spelers zoals de Verenigde Staten en China. Daarom ligt het voor de hand dat de verschillende Europese landen samenwerken en hun investeringen bundelen.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit NL Paviljoen? Neem dan contact op met:

Bert van der HeideAdviseur internationale innovatie, agrifood domein bij RVOE: bert.vanderheide@rvo.nl

Annelies DijkemaLandbouwadviseur bij de Nederlandse ambassade in FrankrijkE: annelies.dijkema@minbuza.nl

Naar boven