O2LAB Online sessie 'Samenwerken met het onderwijs levert je altijd wat op'

Ondernemende werknemers zijn een aanwinst voor ieder bedrijf. Deze houding en vaardigheden moeten jongeren bij voorkeur al meekrijgen tijdens hun studieperiode. Daar kun je als ondernemer aan bijdragen. Wil jij als ondernemer aan de slag met het onderwijs? En heb je vragen over wat samenwerken met het onderwijs je kan brengen? Op 2 februari 2022 kun je online in gesprek gaan met ondernemers die de vruchten al plukken van hun samenwerking met het onderwijs.

Lees alvast de verhalen van deze betrokken ondernemers. Naast de 8 ondernemers zijn tijdens online O2LAB sessie ook 2 experts te gast. Samen delen zij meer informatie over ondernemende vaardigheden en de verschillende vormen van samenwerking met het onderwijs.

Of het nu het geven van gastcollege, het inbrengen van een vraagstuk of het meedenken aan het curriculum is, samenwerken met het onderwijs brengt je als ondernemer meer dan je misschien denkt.

Programma

Het wordt een interactieve sessie, met inspiratie uit de praktijk en veel ruimte voor vragen. Het programma start met korte introducties.

Introductie

  • Introductie van de ondernemers die je kunt spreken in de Ask Them Anything sessies, zoals Angelique Nijhof, Frank Cuijpers, Hans Galema, Marloes de Ruijter, Iwan Blokker. Kijk ook op De betrokken ondernemer in de praktijk.
  • Josette van Dijkhuizen, expert in ondernemerschap en ondernemendheid, gaat in op het belang van ondernemende werknemers en hoe je als ondernemer ook jongeren al tijdens hun studie een ondernemende houding en vaardigheden kunt aanleren.
  • Marije de Jonge van Katapult vertelt meer over de wins om deel te nemen in een publiek-private samenwerkingen (pps) tussen het beroepsonderwijs en bedrijven.

Deelsessies

Vervolgens gaan we uiteen in 3 verschillende deelsessies. Je kunt kiezen bij welk thema je wilt aansluiten.

  • Matchmaking: koppel mijn (bedrijfs- of innovatie)vraagstuk aan een publiek-private samenwerking (pps). Een pps draagt bij aan het verkleinen van de afstand tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven; bevordert een leven lang ontwikkelen en versnelt en vergroot het innovatievermogen van bedrijven. Smaakt wat je hoort over samenwerking met onderwijs naar meer en zou je daar ook wel iets mee willen? Wij geven dat in deze sessie direct handen en voeten door te luisteren naar jouw vraag, wens en ambitie en proberen meteen de link te maken met een passende pps.
  • Ask Them Anything: in gesprek met 2 van de ondernemers.
  • Ask Them Anything: in gesprek met 2 van de ondernemers.

Aanmelden

Door samen te werken met het onderwijs versterk je (als mkb'er) jouw positie. Blijf dus niet achter en meld je aan via het online aanmeldformulier.

Organisatie

O2LAB, het programma voor versterking van ondernemerschap en ondernemendheid in het onderwijs organiseert deze bijeenkomst samen met Katapult, de aanjagers voor de kennis van morgen. Katapult is het netwerk van publiek-private samenwerkingsverbanden (pps). Door aan een pps deel te nemen krijg jij als ondernemer direct toegang tot getalenteerde studenten en toegang tot kennis en innovatie. Met circa 450 publiek-private samenwerkingsverbanden in Nederland, zit er altijd een in jouw regio. Lees meer op de website van Katapult.

Meer informatie

Deze sessie maakt deel uit van de O2LAB-serie 'De betrokken ondernemer'. O2LAB is het programma voor versterking van ondernemerschap en ondernemendheid in het onderwijs.

Vragen over de sessie of inhoudelijke vragen? Neem contact op met:

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Wo 2 feb 2022 12:00 uur

Deelname is gratis

Direct aanmelden