Zoeken

Online conferentie: vind uw EU-financieringsprogramma voor het milieu

Gids voor groene financiering

De EU biedt veel mogelijkheden en kansen om projecten op het gebied van milieu en duurzaamheid mede te financieren. Om daarin de weg te vinden, heeft de Europese Commissie een Vademecum opgesteld: een “reisgids”. In deze online gids leest u de verschillende mogelijkheden en de belangrijkste voorwaarden. U vindt de reisgids richting groene financiering op een website van de Europese Commissie.

Download de financierings-gids

Beeld van mogelijkheden

Op donderdag 30 maart presenteert de Europese Commissie (EC) de reisgids tijdens een online conferentie. Sprekers lichten ook een aantal programma’s toe gericht op duurzaamheid en milieu. Bijvoorbeeld Interreg, LIFE en HORIZON Europe.

Na afloop heeft u een beeld van de EU-milieufinanciering en de mogelijkheden voor financiering van initiatieven in Nederland. Adviesbureaus Ricardo en Trinomics organiseren dit evenement. Deze conferentie is vooral in het Nederlands, een deel is in het Engels.

Donderdag 30 maart

  • 10:00 hourOpeningstoespraak door Andrea Bianchini, Eenheid groene investeringen, Directoraat-generaal Milieu (DG ENV) en Rike van Hattem van ministerie van IenW (beiden Engels)
  • 10:10 hourConferentiedoelstellingen en huisregels door moderator Erik Gerritsen van Trinomics (Nederlands)
  • 10:15 hourVademecum in een notendop – Vind uw EU-financieringsprogramma voor het milieu door Andrea Bianchini (Engels)
  • 10:30 hourHoe vindt u de weg van projectidee naar het juiste financieringsmechanisme (deel 1: LIFE, HORIZON Europe, Innovatiefonds, InvestEU)? door Erik Gerritsen (Nederlands)
  • 10:45 hourInteractieve sessie door Tsvetelina Filipova van Ricardo (Engels)
  • 10:50 hourHoe vindt u de weg van projectidee naar het juiste financieringsmechanisme (deel 2: EFRO, Interreg-programma, JTF)? door Erik Gerritsen (Nederlands)
  • 11:00 hourNationale steun voor het vinden van EU-financiering: milieu en duurzaamheid – overzicht, door Frank Everaarts van RVO - Team regionale opgaven, Nationaal coördinator communicatie Structuurfondsen (Nederlands)
  • 11:20 hourDiscussie, vragen en antwoorden door Erik Gerritsen (Engels, Nederlands)
  • 11:50 hourSamenvatting van de belangrijkste boodschappen en conclusies door Erik Gerritsen (Nederlands)
  • 11:55 hourEvaluatie-enquête door Tsvetelina Filipova (Engels)

Download het gehele programma.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1