Online Innovatiemissie antimicrobiële resistentie Verenigd Koninkrijk

Bent u ondernemer of onderzoeker en wilt u internationaal samenwerken om de resistentie tegen antibiotica tegen te gaan? Doe dan mee aan de online innovatiemissie AMR (antimicrobiële resistentie) van 10 tot en met 12 mei. Enterprise Europe Network ondersteunt de matchmaking.

Tijdens de innovatiemissie/conferentie kunt u contact leggen met experts, grote farmaceutische bedrijven, ondernemers in het mkb, academici, overheden, kopers en leveranciers. Het evenement biedt een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over de uitdagingen en kansen. Dit kan leiden tot nieuwe zakelijke contacten en contracten.

Waarom deze innovatiemissie?

Steeds meer bacteriën worden ongevoelig (resistent) voor antibiotica. Hierdoor wordt het in de toekomst steeds moeilijker om 'simpele' infecties te bestrijden. Daarom is het belangrijk dat we wereldwijd actie ondernemen om resistentie tegen te gaan.

De online AMR innovatiemissie Verenigd Koninkrijk (VK) is gericht op het ondersteunen en versnellen van:

 • Research & Development (R&D) en klinische ontwikkeling;
 • validatie, registratie en commercialisering van vaccins, microbiële diagnostiek en antimicrobiële producten.

De innovatiemissie faciliteert kennisuitwisseling en samenwerking tussen ondernemers en onderzoekers, zowel nationaal als internationaal. Het Verenigd Koninkrijk heeft hierin een belangrijke positie.

Waarom meedoen aan deze innovatiemissie?

Tijdens deze 3-daagse innovatiemissie:

 • maakt u kennis met de AMR-hotspots en het AMR-ecosysteem in het Verenigd Koninkrijk;
 • legt u contact met deelnemers uit het Verenigd Koninkrijk, de EU en de rest van de wereld;
 • ontdekt u mogelijkheden voor samenwerking in de waardeketen;
 • krijgt u inzicht in zakelijke en financiële aspecten van de markten voor diagnostiek, antimicrobiële stoffen en preventieve middelen;
 • kunt u 1-op-1-gesprekken voeren met andere deelnemers;
 • kunt u via de matchmaking, potentiële zakenpartners ontmoeten.

Programma

De virtuele missie vindt plaats op 10, 11 en 12 mei 2021, elke dag van 14:00 tot 18:00 uur (Nederlandse tijd).Het programma is thematisch ingedeeld:10 mei: Microbiële diagnostiek;11 mei: Antimicrobiële stoffen en antimicrobiële behandelingen;12 mei: Preventie, vaccins en beheerinstrumenten.

Bekijk het volledige programma op het online platform b2match.

Deelnemen

Meld u aan via online platform b2match. U kunt zich aanmelden tot en met 12 mei. Deelname is gratis.

Een-op-eengesprekken

De innovatiemissie/conferentie is online. Na registratie op het platform kunt u 1-op-1-videogesprekken inplannen met andere deelnemers. Deze gesprekken worden door het platform (de website) van het evenement ondersteund. U heeft daarvoor geen aparte vergadertools nodig.

Meer weten?

Heeft u vragen over de organisatie of de inhoud van deze innovatiemissie? Neem dan contact op metMichelle Lemmers, Enterprise Europe NetworkE: michelle.lemmers@rvo.nlT: 06 1170 4680

Organisatie

Deze missie wordt georganiseerd door Innovate UK EDGE, NIHR en AMR Insights. Enterprise Europe Network ondersteunt de matchmaking tijdens dit evenement in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network (EEN) ondersteunt ondernemers bij het vinden van handelspartners, technologische samenwerking en geeft advies over financiering en EU-wetgeving. In totaal zijn er bijna 600 organisaties in meer dan 60 landen lid van dit netwerk. In Nederland maken Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en KVK deel uit van dit door de Europese Commissie ondersteunde netwerk. Meer informatie vindt u op www.enterpriseeuropenetwork.nl.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

online

Datum

Ma 10 mei 2021 - 12 mei 2021

Tijd

14:00 uur

 • Uiterste aanmelddatum: 12 mei
 • Deelname is gratis
 • Plan zelf uw 1-op-1-gesprekken
Direct aanmelden