Online themasessie Woningbouw in spoorzones

Het programma Stedelijke Transformatie organiseert in samenwerking met het Expertteam Woningbouw op 29 april 2021 een online themasessie over woningbouw in spoorzones.

Spoorzones staan in steeds meer steden volop in de schijnwerpers. Waar in sommige steden het station wat los staat van het centrum, groeit het besef dat dit een nieuw stadsdeel kan worden met de stationsomgeving als kloppend hart. In combinatie met een groeiend belang van bereikbaarheid per openbaar vervoer, zijn het de ideale gebieden om woningen toe te voegen.

Programma

Wat maakt spoorzones uniek? Welke kansen en mogelijkheden zijn er? Hoe kunnen we deze kansen verzilveren? En wat is de rol van gemeente, NS en ontwikkelaar bij deze gebieden? Tijdens deze themasessie gaan we hierover in gesprek.

  • Het Expertteam Woningbouw adviseerde in een aantal spoorzones. Vanuit het Expertteam delen Antoinette van Heijningen en Damo Holt de algemene lessen over de specifieke aanpak voor het maken van een nieuw stuk stad in spoorzones.
  • De positie en rol van stations is van belang voor de ontwikkeling van spoorzones. Het zijn knooppunten met een groot verzorgingsgebied, die daarmee een prominente rol innemen. Stations zelf zijn daarnaast in toenemende mate verblijfsgebieden. Manager planontwikkeling bij de NS Daan Klaase licht de visie toe vanuit NS-stations.

Aanmelden

We organiseren deze online themasessie via de digitale vergaderplatform Microsoft Teams. Dit is een applicatie van Microsoft Office 365.Aanmelden doet u via de groene aanmeldbutton op de webpagina Woningbouw in spoorzones. Een paar dagen voor aanvang van de themasessie ontvangt u een mail met verdere instructies.

Meer weten?

Bekijk de webpagina Expertteam Woningbouw voor meer informatie over dit team.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Do 29 apr 2021

Tijd

15:00 - 17:00 uur

Gratis

Direct aanmelden