Regionale ASEAN-5 Handelsmissie naar ASIAWATER 2022 in Maleisië

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Nederlandse ambassades in de ASEAN-5 regio, en The Netherlands Water Partnership nodigen u graag uit voor deze handelsmissie naar Kuala Lumpur, Maleisië. Vertegenwoordigers uit de ASEAN-5 regio (Vietnam, Singapore, Thailand, Indonesië en Maleisië) zijn ook aanwezig en gaan graag met u in gesprek.

Voor wie?

De ASEAN-5 landen bieden onder andere kansen voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in:

  • watertechnologie en -infrastructuur;
  • watermanagement;
  • klimaatoplossingen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in ASEAN-landen

De ASEAN-5 regio (Vietnam, Singapore, Thailand, Indonesië en Maleisië) is één van de snelst groeiende markten ter wereld. Met meer dan een half miljard inwoners, economische groei (6-9% per jaar) en een snel groeiende middenklasse is de ASEAN-5 een aantrekkelijke regio voor bedrijven.

De watersector in de ASEAN-5 is kansrijk voor Nederlandse bedrijven. Vooral nu de regio in toenemende mate te maken krijgt met uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, overstromingen en vervuiling. Concrete uitdagingen zijn het verminderen van industriële vervuiling, plastic afval en verbeteren van de waterkwaliteit. Ook is er vraag naar watertechnologie die kan bijdragen aan het voorkomen en beheersbaar maken van overstromingen.

De vraag naar slimme technologieën voor hergebruik van industrieel afvalwater, drainage, schone watervoorziening, verbeteren van sanitaire voorzieningen, en nature-based solutions is daarom groot. Een recente studie van Royal HaskoningDHV, in opdracht van RVO, geeft een uitgebreid beeld van de uitdagingen op het gebied van water in de ASEAN-5 regio.

Nederlands paviljoen op ASIAWATER 2022 in Maleisië

ASIAWATER 2022 vindt plaats van 7 tot en met 9 december en is een vooraanstaande beurs op het gebied van water in Zuidoost-Azië. De beurs verwacht meer dan 17.000 bezoekers uit meer dan 65 landen.

  • Tijdens ASIAWATER 2022 doet u in korte tijd veel inzichten op over de watersector in de ASEAN-5 landen. Tijdens het 'Netherlands Water Innovation Forum' en de aansluitende netwerkreceptie ontmoet u relevante besluitmakers, stakeholders en potentiële zakenpartners.
  • Er zijn presentaties over de marktkansen in de ASEAN-5 landen door waterexperts van de Nederlandse ambassades in ASEAN-5, en u gaat op veldbezoek.
  • Tot slot krijgt u de gelegenheid om uw klimaatrelevante watertechnologie te presenteren aan Maleisische overheidspartijen.

Deelname en kosten

Deelname aan de handelsmissie kost € 500 exclusief btw per organisatie. Bij meer dan 2 personen per organisatie betaalt u € 250 exclusief btw extra per persoon.

Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners (als deze vermeld zijn in het programma). Reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening, evenals individuele kosten.

Aanmelden

Meld u aan vóór 20 november 2022.

Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Daarnaast kijken wij in hoeverre uw technologie past binnen de scope en het doel van de missie.

Meer weten?

Contact

Heeft u vragen over deze handelsmissie? Neem dan contact op met:

Kamal Afarmach, Business Development Coördinator Azië E: kamal.afarmach@rvo.nl.

COVID-19-clausule

De organisatie neemt op 31 oktober 2022 een besluit over het doorgaan van deze handelsmissie. Dit op basis van:

  • het aantal aanmeldingen;
  • het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken;
  • de dan in Maleisië geldende inreisregelgeving.

Wij informeren de deelnemers hier meteen over. Bij uitstel of annulering brengen wij uiteraard geen deelnemerskosten in rekening. Mocht het reisadvies in de periode vanaf 31 oktober 2022 tot vertrek alsnog wijzigen, dan behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie alsnog te annuleren. Ook dan brengen wij geen deelnemerskosten in rekening. Op dit moment worden er geen voorwaarden gesteld bij het reizen naar Maleisië (zoals voor vaccinatie en PCR test).

De lokale maatregelen zijn aan verandering onderhevig. De Nederlandse vertegenwoordiging in Maleisië houdt de maatregelen goed in de gaten. Wij informeren u voor uw vertrek over de dan geldende maatregelen en voorwaarden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen vastgelegd voor internationaal actieve ondernemers. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1