Save the date: Business Day Italy

Wilt u zakendoen in Italië? Tijdens de online Business Day Italy ontdekt u een scala aan mogelijkheden. De focus ligt op de sectoren circular cities, e-commerce, healthy ageing en water & bioeconomy. Reserveer 12 mei alvast in uw agenda.

De Business Day Italy richt zich op ondernemers met ervaring in export en/of investeren in het buitenland. U krijgt online een update over interessante markten en gaat in gesprek over kansen voor uw bedrijf. De voertaal is Engels.

Waarom deze Business Day?

Een nieuwe regering onder leiding van Mario Draghi, de impact van Covid-19, grootse investeringsplannen - er gebeurt heel veel in Italië. Italië is daarnaast een van Nederlands belangrijkste handelspartners in Europa. Er zijn dan ook volop mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers om zaken te doen en samen te werken.

Belangrijke investeringen gaan de komende jaren in Italië waarschijnlijk naar de sectoren circular cities, e-commerce, healthy aging, water & bioeconomy. Dit gebeurt mede in het kader van de Next Generation EU-fondsen.

Waarom deelnemen aan deze Business Day?

Deze Business Day Italy biedt u in 1 dag tijd:

 • Inzicht in de actuele ontwikkelingen en het zakenklimaat in Italië;
 • Kennis over kansen in specifieke sectoren;
 • Overzicht van ondersteuning en agenda 2021 van de Nederlandse overheid voor ondernemers die (willen) zakendoen in Italië;
 • Netwerkcontacten.

Daarna kunt u een aantal sessies online terugkijken en via het b2match platform blijven netwerken.

Wilt u na de Business Day concrete stappen zetten naar de Italiaanse markt of uw activiteiten in Italië uitbreiden? Het netwerk van de Nederlandse ambassade en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpen u graag verder.

Programma

Op het programma staan:

 • Inleiding over zakendoen in Italië en Q&A;
 • Interviews met ondernemers;
 • Informatie over aanbestedingen in Italië;
 • 1-op-1-gesprekken met handelsexperts van de Nederlandse overheid;
 • 4 deelsessies over de sectoren:1) circular cities, met subthema's: duurzaam bouwen, groene infrastructuren, klimaatverandering en biodiversiteit in steden, afvalrecycling;2) e-commerce;3) healthy ageing;4) water & bioeconomy, met subthema's: afvalwaterzuivering, hergebruik van water, water en landbouw.

Deelnemen

Wilt u meedoen aan de Business Day Italy? Aanmelden kan nog niet, maar reserveer woensdag 12 mei alvast in uw agenda. Deelname is gratis.

Houd onze website in de gaten. In de 2e helft van april gaat de inschrijving voor de Business Day open. Dan maken we ook een groot deel van het programma bekend. Volg ons op twitter en via de wekelijkse RVO nieuwsbrief.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de online Business Day Italy? Neem dan contact op met ons.

Contactpersoon voor inhoudelijke vragen (over bijvoorbeeld het onderwerp of programma):Philippe Evers, Business Development CoachT: 06 5548 4076E: philippe.evers@rvo.nl

Contactpersoon voor organisatorische vragen:Patty Loos, projectleider evenementenT: 06 2124 3377E: patty.loos@rvo.nl

Organisatie

De online Business Day Italy wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Rome, het Nederlands consulaat-generaal in Milaan en RVO, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Wo 12 mei 2021

 • Zet 12 mei in uw agenda
 • Aanmelden kan vanaf 2e helft april
 • Deelname is gratis
 • Er wordt Engels gesproken
Direct aanmelden