Save the date: Innovatiemissie Fotonica Japan april 2020

Bent u actief op het gebied van fotonica en heeft u interesse om met ons de kansen en ontwikkelingen op het gebied van de fotonica in Japan (regio Tokio) te verkennen? Noteer de Fotonica/Optica-innovatiemissie Japan vast in uw agenda!

Fotonica (geïntegreerde fotonica, optica) is een belangrijke sleuteltechnologie. In Nederland investeren we sterk in de verdere ontwikkeling van deze technologie. Het Nederlandse fotonicanetwerk (bedrijven, kennisinstellingen) opereert nadrukkelijk in een internationale markt. Het is daarom belangrijk om R&D-ontwikkelingen in het buitenland te volgen en nieuwe businesskansen voor de Nederlandse fotonicatechnologie in het buitenland te onderzoeken en te benutten.

Het doel van deze missie is om op zoek te gaan naar potentiele internationale samenwerkingsverbanden en het Japanse ecosysteem beter te leren begrijpen.

Fotonica en Japan

Japan heeft een lange geschiedenis in de optica en fotonica. Denk bijvoorbeeld aan de vele camera’s, lenzen, microscopen en detectoren die uit Japan komen. Het totale productievolume van de Japanse fotonica-industrie is gelijk aan het totale productievolume van de fotonica-industrie in heel Europa samen!

Programma

De voorbereidingen voor de innovatiemissie zijn in volle gang. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) werkt hiervoor nauw samen met de Innovatie-attaché in Tokio, PhotonDelta, Photonics NL en het Dutch Optics Centre.We willen rondom de OPIE-beurs in Yokohama (22-24 april 2020) enkele instituten bezoeken en kennismaken met de relevante fotonicanetwerken in Japan. Specifieke aandacht gaan we geven aan de stand van de geïntegreerde fotonicatechnologie in Japan. Op basis van de eerste aanmeldingen kijken we welke fotonica/optica applicatie speciale aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan microscopie, agro-food etc.

Op het programma staan verder:

  • Deelname aan beurs met gerichte gesprekken en bezoeken aan landenpaviljoenen en bedrijvenstands, evenement ism Duitsland
  • Rondetafelgesprekken met de Japanse overheid (ministeries MEXT en METI, agentschappen NEDO, JST, JSPS) over hun fonotica strategie en samenwerking
  • Evt bezoeken aan bedrijven of kennisinstellingen (bv AIST, Tokyo University), afhankelijk van deelnemers.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250,- per persoon. Deelname is inclusief:

  • collectief programma
  • transfers van en naar programmaonderdelen
  • lunch en diners indien vermeld in het programma

Deelname is exclusief:

  • reis- en verblijfkosten (hotels, continentale en intercontinentale vluchten)
  • alle individuele kosten.

Interesse of suggesties?

Heeft u interesse, vul dan het online interesseformulierExterne link in, dan nemen we contact met u op. In het voorjaar van 2020 kunt u zich inschrijven voor deze missie. In de komende maand werken we het programma verder uit en zullen we aan de hand van de deelnemers het programma samenstellen. Heeft u specifieke ideeën en suggesties? Laat het ons dan weten en neem contact op met Eddy Schipper of Tong Jiang (zie onder).

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Eddy SchipperAdviseur, programma coördinatieeddy.schipper@rvo.nlExterne link088-0425343

Tong JiangAdviseur Internationale Innovatie Samenwerkingtong.jiang@rvo.nlExterne link0611178711

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Tokio

Datum

Ma 20 apr 2020 - 24 apr 2020

Kosten

Deelnamekosten zijn € 250

Direct aanmelden