Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

SDG 7 Results - hoe draagt Nederland bij aan hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden

Bent u actief in de (hernieuwbare) energiesector en heeft u groeiambities in ontwikkelingslanden? Kom dan op 5 april naar Den Haag en neem deel aan het debat over Nederlandse bijdragen aan versnelde realisatie van het duurzame ontwikkelingsdoel (SDG 7): toegang tot betaalbare en duurzame energie.

Tijdens dit evenement lanceren wij de nieuwe subsidieregeling 'SDG 7 Results: Access to renewable energy' (SDG 7 Results) en de nieuwe fase van andere instrumenten, zoals het FMO Access to Energy Fund, GETInvest en het International Clean Energy Partnership.

SDG 7 Results

SDG 7 Results is een nieuwe subsidiefaciliteit van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De faciliteit biedt bedrijven, NGO's en financiële instellingen ondersteuning bij het verder ontwikkelen van markten voor hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden, specifiek om ook armere doelgroepen te bereiken. Tijdens het evenement krijgt u informatie over de doelstellingen van deze nieuwe faciliteit en hoe u hiervan gebruik kunt maken.

Programma

Het sectorevenement wordt geopend door het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Wereldbank en IRENA, het Internationaal Agentschap voor hernieuwbare energie. Centrale vraag is hoe bedrijven, financiers, NGO's, kennisinstellingen en overheid kunnen samenwerken om de SDG 7-doelen in ontwikkelingslanden te versnellen en zo bij te dragen aan een ambitieuze klimaatactie wereldwijd.

Bekijk het Engelstalige programmaExterne link.

Rondetafelsessies

Deelnemers kunnen contact leggen met overheden, bedrijven, NGO's en financiers in de hernieuwbare energiesector in ontwikkelingslanden. Er zijn rondetafelsessies rond diverse thema's binnen de hernieuwbare energiesector, zoals:

  • financiering van start-ups,
  • hernieuwbare energie in de humanitaire sector,
  • investeringen in grootschalige hernieuwbare energie-opwekking, en
  • de toekomst van schoon koken.

U krijgt inzicht in directe kansen in de markt en u heeft gelegenheid om te netwerken met potentiële zakenpartners. Er zijn ook voorlichtingssessies over de nieuwe SDG Results Based Finance (SDG RBF)Externe link faciliteit.

Voor wie?

Dit evenement is bedoeld voor alle partijen die ambities hebben in de hernieuwbare energiesector en willen bijdragen aan realisatie van SDG 7 in ontwikkelingslanden.

Aanmelden en kosten

Deelname is gratis. Meld u aanExterne link voor dit evenement.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

E: SDG7results@rvo.nl Externe link

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert het evenement in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

  • Deelname is gratis