Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Smart Cities-missie in New York

Bent u actief op het gebied van Smart Cities binnen de thema’s stedelijke mobiliteit, resilience en circulaire economie? En zoekt u uitbreiding naar of zakelijke kansen in de regio New York of de Verenigde Staten? Ga dan mee met de innovatiemissie naar New York!

Het doel van de innovatiemissie is de Nederlandse Smart Cities sectoren op de kaart te zetten in het noordoosten van de VS. Wij zijn specifiek op zoek naar schaalbare projecten (technologische oplossingen die een maatschappelijk probleem adresseren), die te integreren zijn in Amerikaanse steden.

Smart Cities tracks

Smart Cities missies bieden een platform waar - rondom concrete stedelijke uitdagingen - proposities worden gepresenteerd/aangescherpt die leiden tot internationale innovatie en handel. Wij willen met de missie uw aanbod en ambities zo concreet mogelijk presenteren door nadrukkelijk de verbinding te zoeken met de uitdagingen van de steden aan de Amerikaanse oostkust:

 • duurzame stedelijke ontwikkeling
 • mitigatie en adaptatie
 • verbeteren van mobiliteit
 • tegengaan van een groeiende inkomenskloof
 • verder werken aan veiligheid en bereikbaarheid.

Hiervoor hebben wij Smart Cities in 3 thema’s (tracks) verdeeld:

 • Circular Economy – mogelijk gemaakt door Amsterdam Trade & Innovate
 • Resilience (klimaat, water en energie) – mogelijk gemaakt door Rotterdam Partners
 • Smart & Green Urban Mobility – mogelijk gemaakt door Brainport Eindhoven
In alle tracks komen overkoepelende thema’s als civil engagement, cybersecurity en big data aan de orde.

Programma

Het programma startte in Nederland op donderdag 18 april met een kick-off middag. Het programma in New York begint op zondag 12 mei met een receptie. Van 13-15 mei is Nederland aanwezig op de internationale Smart Cities New York conferentie met een nationale boothExterne link. Naast de conferentie is er de mogelijkheid om pitches te geven. Ook zijn er - specifiek voor de Nederlandse delegatie - relevante side events zoals workshops, matchmakingsessies, ronde-tafel-bijeenkomsten en een European Tech Night. Ten slotte wordt voor start- en scale-ups een uitgebreid bootcamp programma georganiseerd.

Missieleider en zakelijk delegatieleider

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren vertegenwoordigt op een aantal momenten in New York de Nederlandse Smart Cities inzet. De minister onderstreept het belang van een integrale benadering voor de stedelijke planning waarbij data en technologieën op een veilige en democratische manier wordt ingezet.

Henk de Jong (general manager PBLQ) is zakelijk missieleider. Door zijn ervaringen bij o.a de gemeente Amsterdam, adviesbureau CrustYoung in New York en de Nationale Politie zal Henk de Jong u – waar gewenst - adviseren in de ontwikkeling van uw internationale Smart Cities proposities en een verbindende rol spelen in het zoeken van (samenwerkings)partners.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 500 excl. btw. Kosten voor een tweede deelnemer van dezelfde organisatie bedraagt € 250 excl. btw. Hieronder vallen de toegangskosten tot de Smart Cities NYC ’19 Conferentie en Expo, diverse side events en toegang tot de Networkapp. Kosten zoals vluchten, overnachtingen en vervoer zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze missie.

Clippersessies ter voorbereiding

In voorbereiding op de Nederlandse deelname aan SCNY ’19 zijn er Smart City sessies georganiseerd op de Clipper Stad Amsterdam. Op 20 en 21 maart in Miami over Water Quality, City Logistics, Cross Chain Coordination en Blockchain Technology. Op 27 maart in Baltimore over Flood Resilience. Op 10 april in New York over Innovative Green Building en Circular Urban Development. Op 17 en 18 april in Boston over Energy Systems en Sustainable Building. Tijdens deze sessies is kennis uitgewisseld en zijn kansen gesignaleerd voor Nederlandse ondernemers met Smart City gerelateerde oplossingen.

Meer weten?

Als u vragen heeft over de Smart Cities missie, neem dan contact op met innovatiemissies@rvo.nlExterne link

Mogelijk gemaakt door Trade & Innovate NL

Trade & Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties die Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade & Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema’s daarbij is Smart Cities.Logo Trade and Innovate

Lees meer op de websiteExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

New York

Datum

Zo 12 mei 2019 - 15 mei 2019

Kosten

 • Deelnamekosten zijn € 500 (excl. btw) per persoon. Deelname 2e persoon van hetzelfde bedrijf kost € 250 (excl. btw)
 • Toegang conferentie en Expo betaald door Consulaat/RVO.nl
 • Overige kosten voor eigen rekening