Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Symposium: De industrie maakt het circulair!

Wilt u met uw bedrijf de overgang maken naar een circulaire keten? Kom dan op 10 december 2019 naar het symposium 'De industrie maakt het circulair!' bij de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein. De ontwikkeling van kennis en technologie, maar ook het opschalen naar zo veel mogelijk bedrijven zijn de centrale thema's op dit symposium.

Ga in gesprek met experts, leer over de nieuwste ontwikkelingen bij collega-ondernemers en ontdek mogelijkheden om stappen te zetten naar een circulaire keten!

Op weg naar circulariteit

In een circulaire maakindustrie gooit u producten en onderdelen niet weg. Na controle en bewerking zet u ze opnieuw in of u recyclet het product. Dit biedt economische kansen én is nodig om ook in de toekomst te blijven produceren.

Circulariteit inspireert tot innovatie, biedt kansen voor nieuwe businessmodellen en is een aantrekkelijke en efficiënte manier om te verduurzamen. De Nederlandse maakindustrie startte daarom samen met overheid en kennisinstellingen een vierjarig Uitvoeringsprogramma (2019-2023). Dit symposium maakt daar deel van uit.

Voor wie?

Ondernemers uit de maakindustrie.

Programma

  • Ondernemers die al stappen zetten naar een circulair bedrijfsmodel delen tijdens het symposium hun inzichten over circulair ondernemen.
  • De opening wordt verzorgd door Fried Kaanen, voorzitter Metaalunie en Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie.
  • Sprekers als Harald Tepper, Program Lead Circular Economy bij Philips en Esther Kersten, directeur Strategy & Sustainability FLEET bij Vanderlande, gaan in op het belang van samenwerken in de keten en de rol van toeleveranciers.
  • Karsten Klein, directeur bij de FME (ondernemersorganisatie voor de technologische industrie) vertelt hoe de technologische maakindustrie met circulariteit aan de slag gaat.
  • Sprekers van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lichten uit hoe bedrijfsleven en overheid samenwerken aan een circulaire maakindustrie.

Meld u aan

Meld u aan via het registratieformulierExterne link.Cicrulair Maakindustrie - bannerExterne link

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is betrokken bij de verschillende uitvoeringsprogramma’s (maakindustrie, biomassa en voedsel, circulaire bouweconomie) van het Rijksbrede Programma Nederland circulair in 2050Externe link.

Meer weten?

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Koninklijke Metaalunie
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein

Datum

Di 10 dec 2019

Tijd

14:00 - 18:00 uur

Kosten

Deelname is gratis.