Talkshow Innovation Fund
Zoekt u subsidie voor innovaties die bijna klaar zijn om op de markt te komen en die uitstoot van broeikasgassen verminderen binnen de EU? Zoekt u die subsidie alleen of in een samenwerking? Ontdek de mogelijkheden met en hoor ervaringen over de Europese subsidie Innovation Fund.
Details
- Wo 13 nov 202413:00–14:30Online
Deelname informatie
Deelname is gratis.
Veel Nederlandse bedrijven kennen de mogelijkheden nog niet van deze Europese subsidie. En dat terwijl ze tot wel 60% vergoeding kunnen krijgen voor de projectkosten.
De subsidie is bedoeld om innovatieve, koolstofarme technologieën te laten zien. Er moet winst te maken zijn met deze technieken.
Voor wie?
- (Mkb)-bedrijven en consortia (bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheden)
- Vooral voor bedrijven in deze sectoren: luchtvaart, scheepvaart, mobiliteit en gebouwde omgeving, energie-intensieve industrie, en duurzame energie-opwekking
Om in aanmerking te komen voor de subsidie heeft u investeringsplannen. Of u heeft een onderbouwd projectplan voor een haalbaarheidsstudie voor TSE Industrie Studies. Deze moeten gaan over innovatieve koolstofarme technologieën.
Deze talkshow richt zich niet op subsidie-adviseurs en intermediairs.
Programma
Onder leiding van gespreksleider David van Baarle van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komen verschillende sprekers aan het woord. Hieronder 3 bedrijven die tijdens eerdere ronden en projectaanvraag voor het Innnovation Fund hebben gedaan. Zij delen hun adviezen en ervaringen met u.
Wednesday 13 November
- Michael Boot, Vertoro - produceert duurzame grondstoffen, zoals bio-olie
- Bjorn Ram, Air Liquide - produceert industriële gassen en ondersteunt bij de opslag van waterstof
- Laurens Dourleijn, Samskip - transportbedrijf dat goederen duurzaam vervoert
Waarvoor geeft het Innovation Fund subsidie?
Het Innovation Fund geeft ondernemingen steun voor investeringskosten en operationele kosten. Dit in combinatie met een hoog steunpercentage voor grote en kleine commerciële projecten. Denk hierbij aan:
- commerciële toepassing van innovatieve, koolstofarme technologieën. Dit is inclusief Carbon Capture and Storage (CCS) in de volgende sectoren:
- energie-intensieve industrie, en duurzame energie-opwekking
- luchtvaart, maritiem, mobiliteit en gebouwde omgeving
- “clean-tech manufacturing”, voor het maken van systemen (of noodzakelijke onderdelen daarvan) die nodig zijn voor de productie of het gebruik van waterstof, duurzame energie en energie-opslag.
- met demonstratie van innovatieve, koolstofarme technologieën in alle eerder genoemde sectoren. Er moet sprake zijn is van erg vergaande emissiereducties vergeleken met innovaties die er al zijn.