Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Tuinbouw- en pluimveemissie naar Ivoorkust, inclusief deelname aan SARA 2019

Bent u werkzaam op het gebied van tuinbouw of pluimvee? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met de West-Afrikaanse agrifoodsector? Ga dan mee met de missie naar Ivoorkust van 21 tot en met 26 november 2019.

Tijdens deze missie neemt u onder meer deel aan de SARA-beurs; de belangrijkste agribeurs in de regio.

Wat biedt de missie u?

U krijgt de mogelijkheid om in contact te komen met zakenpartners en relevante partijen op gebied van agrifood, tuinbouw en pluimvee in Ivoorkust en andere West-Afrikaanse landen.

Het programma van deze missie vindt grotendeels plaats op en tijdens de SARA-beurs.

Onderdelen van de missie:

 • Collectieve bezoeken aan private en publieke partijen op gebied van agrifood, tuinbouw en veeteelt;
 • Een posterstand van uw organisatie in de Holland Lounge op de SARA 2019;
 • Sectorspecifieke workshops en/of seminars;
 • Netwerkevenementen;
 • Individuele matchmaking, op basis van uw profiel;
 • Veldbezoeken aan een tuinbouw- en pluimveebedrijf;
 • Deelname aan het overige programma van de SARA 2019.

Kort voor vertrek organiseren wij een deelnemersbijeenkomst in Nederland. Hier bereiden wij u voor op de missie, met aandacht voor onder andere de manier van zakendoen in Ivoorkust.

Voor wie is deze missie interessant?

Deze missie is interessant voor bedrijven en kennisinstellingen die zich met name richten op agrifood, tuinbouw (focus op groenten) en pluimvee.

Ivoorkust is een goede uitvalsbasis en een interessante markt voor buitenlandse investeringen. Lees meer over uw kansen in IvoorkustExterne link of lees het kansenrapport (pdf, Engelstalig)Externe link.

Centrale dwarsthema’s van het missieprogramma en de Holland Lounge zijn onder andere:

 • Innovatieve technologieën;
 • Climate Smart Agriculture;
 • Circulaire economie;
 • Capaciteitsopbouw.

Een goede beheersing van de Franse taal is belangrijk voor succesvol zakendoen op de Ivoriaanse markt en in de West-Afrikaanse regio.

SARA-beurs

Tijdens deze missie neemt u onder meer deel aan de SARA-beursExterne link (Salon de l’Agriculture et des Resources Animales). Deze tweejaarlijkse beurs is de belangrijkste beurs - op zowel nationaal als regionaal niveau - op het gebied van landbouw, veeteelt, visserij, bosbouw, en agrifood. Nederland laat zich via een Holland Lounge op de beurs zien. Bovendien is Nederland dit jaar eregast tijdens de SARA-beurs.

Met de Holland Lounge presenteert Nederland zich als waardevolle handelspartner en expert op het gebied van land- , tuinbouw en pluimvee. De Holland Lounge biedt deelnemers een collectieve ruimte met een open, representatieve uitstraling. Daarbij krijgen deelnemers de gelegenheid om relaties op de stand te ontvangen. Ook zijn er individuele posterstands beschikbaar voor bedrijfspresentaties en vindt er B2B-matchmaking plaats.

Op de SARA-beurs organiseert Nederland ook een conferentie gericht op Climate Smart Agriculture. Nederlandse bedrijven kunnen hier ook aan bijdragen. Deze dag eindigt met een netwerkreceptie.

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze missie.

Wij vinden het belangrijk dat de bedrijven die meegaan goed binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Na sluiting van de aanmeldperiode ontvangt u een bevestiging van deelname.

Kosten

Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 exclusief btw per extra deelnemer. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.

Deelname aan de voorbereidingsbijeenkomst is bij de prijs inbegrepen. Het dienstenpakket bevat netwerkevenementen, deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie.

Reis en verblijfkosten en eventuele kosten voor tolken zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over deze missie? Neem dan contact op met:

Celeste Flores UijtewaalT: 088 042 1812E: celeste.floresuijtewaal@rvo.nlExterne link

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze missie samen met de Nederlandse ambassade in Abidjan en de Netherlands- African Business Council (NABC).

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Abidjan

Datum

Do 21 nov 2019 - 26 nov 2019

Kosten

 • Deelnamekost € 500 excl. btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf)
 • Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u €250 excl. btw per extra deelnemer
 • Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening