Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Uitgesteld - AgriFoodTech-handelsmissie naar Japan

Deze handelsmissie is uitgesteld tot nader order.

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Werkt u in de agrifoodtech-sector? En wilt u samenwerken met Japanse bedrijven of investeerders in de voedselindustrie? Ga mee met de Nederlandse handelsmissie naar Japan van 1 tot en met 5 juni 2020.

Het doel van de handelsmissie in Japan is het tot stand brengen van technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking.

Waarom Japan?

Eind juli 2020 vinden de Olympische Spelen plaats in de Japanse hoofdstad Tokio. In de maand vóór de spelen valt ook veel te winnen door ondernemers. De landbouwsector in Japan staat voor grote uitdagingen. Dit heeft te maken met een tekort aan arbeidskrachten, veel schakels in de keten, geografische problemen en hoge voedselprijzen.

Slimme innovaties zijn nodig. Het gaat om oplossingen die helpen bij het zuinig en slim omgaan met grond en grondstoffen, en bij het waarborgen van de voedselveiligheid en voedselzekerheid. Hightech oplossingen en ICT spelen hierbij een sleutelrol.

Kansen voor Nederland

De vraag naar innovatie in de agrofood-sector en de goede reputatie van Nederland op dit gebied, biedt kansen voor Nederlandse ondernemers. Daarbij komt dat het Europese handelsverdrag met Japan (EPA) de drempels verlaagt voor Nederlandse exporteurs.

Japan heeft behoefte aan hoogwaardige technologische oplossingen voor de agrifood-sector. Denk aan sensoren, drones, robots, big data, vision, LED-verlichting, systeemontwerp en integratie, automatisering, data-analyse, ICT en foodtechnologie. Nederlandse bedrijven die op deze terreinen actief zijn, kunnen rekenen op veel interesse van Japanse bedrijven.

De handelsmissie is een goede gelegenheid om uw bedrijf of kennisinstelling te introduceren. En u kunt uw marktkansen in Japan verkennen.

Doelgroep

Werkt u als R&D-manager, CEO, CTO of business development manager voor een bedrijf of kennisinstelling in de agritech-sector? En heeft u interesse in de Japanse markt? Of wilt u samenwerken met Japanse bedrijven of investeerders in de voedselindustrie? Dan is de handelsmissie naar Japan interessant voor u.

Kosten en deelname

Deelname kost € 395 per deelnemer, exclusief btw en inclusief deelname aan de Foodvalley summit. De reis- en verblijfkosten betaalt u zelf.

Wat kunt u als deelnemer verwachten:

  • Matchmaking: op basis van uw wensenpakket koppelt een professionele partij u aan potentiële zakenpartners in Japan.
  • Deelname aan netwerkevenementen, bedrijfsbezoeken en bezoeken van olympische locaties.
  • Toegang tot het netwerk van de Nederlandse ambassade in Japan.
  • Kennismaking met de Japanse zakencultuur en technologische ontwikkelingen in Japan.
  • Netwerken met ervaringsdeskundigen van bedrijven, kennisinstellingen, overheidsinstellingen, en andere experts met veel ervaring in Japan.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Meer informatie

Bekijk het voorlopige programma (pdf)Externe link

Lees meer over uw mogelijkheden in Japan:

Heeft u vragen over de handelsmissie? Neem dan contact op met:

Oost NLBelqis AskaryarE: belqis.askaryar@oostnl.nlExterne linkT: 06 1497 9534

Organisatie

Deze missie wordt georganiseerd door Oost NL, in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Tokio, Wageningen University & Research, IMEC/OnePlanet, Foodvalley en Kennispoort Regio Zwolle.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Tokio

Datum

Ma 1 jun 2020 - 5 jun 2020

Kosten

  • Aanmelden is niet meer mogelijk.