Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Uitgesteld - Bijeenkomst Nationale Agenda Laadinfrastructuur en Formule E-Team

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Op maandag 23 maart kunt u de ministeriële bijeenkomst bijwonen van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) en Formule E-Team (FET).

De minister van Milieu en Wonen staat stil bij de verbinding tussen elektrisch rijden en laadinfrastructuur. We bespreken met elkaar de laatste ontwikkelingen om het elektrisch rijden voor iedereen beschikbaar en aantrekkelijk te maken.

Programma

TijdOnderdeel
13.30 - 14.30 uurInlooplunch + bezoek Markt (presentatie van huidige ontwikkelingen door regionale partners)
14.30 - 15.00 uur
Start plenair programma:
  • Welkom door dagvoorzitter
  • Vraaggesprek met minister Van Veldhoven en de voorzitter van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (Bert Klerk)
  • Afscheid nemen van Bert Klerk en welkom heten van Nancy Kabalt als voorzitter van het Formule E-Team
  • Formele ondertekening Samenwerkingsovereenkomsten Regionale Aanpak Laadinfrastructuur
15.00 - 15.30 uur Borrel

Achtergrond

Het klimaat verandert en dat brengt serieuze uitdagingen met zich mee. Daarom heeft de overheid samen met bedrijven, maatschappelijke organisaties, provincies en gemeenten concrete klimaatdoelen gesteld: 49% minder CO2-uitstoot in 2030 en 95% minder in 2050.

Schoon vervoer helpt die doelen te bereiken. Zo werken we eraan dat alle nieuwe personenauto’s die in 2030 op de weg komen, 100% emissieloos zijn. Ze rijden dus volledig op elektriciteit uit een batterij, waterstof-brandstofcel of zonnepanelen en stoten geen schadelijke broeikasgassen uit.

De Nationale Agenda Laadinfrastructuur zorgt ervoor dat de laadinfrastructuur geen drempel vormt bij de uitrol van (batterij) elektrisch vervoer. Marktpartijen, netbeheerders, gemeenten, provincies en Rijksoverheid zijn samen verantwoordelijk voor de uitrol van de (snel)laadinfrastructuur.

RVO is samen met ander partijen vertegenwoordigd in de NAL en Formule E.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Internationaal Congrescentrum
Rijnstraat 8
2515 XP Den haag

Datum

Ma 23 mrt 2020

Tijd

13:30 - 15:30 uur

Kosten

gratis